Γινεται σχετικα γρηγορα και δεν κοστιζει....
Απλα αξιζει να την δοκιμασετε!!!
60
Μερίδες: 2 κιλα
Πολύ εύκολο
Συστατικά
συκα 2 κιλα ωριμα και γερα
ζαχαρη 1/2 κιλο
νερο 1/2 νεροποτηρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλενουμε πολυ καλα τα συκα και απο την μερια του κοτσανιου αρχιζουμε να τα ξεφλουδιζουμε.
Αν μας κολλαει η φλουδα και δεν βγαινει δεν πειραζει την αφηνουμε επανω,στον βρασμο
θα εξαφανιστει..
Τα βαζουμε οπως ειναι στην κατσαρολα,
ριχνουμε την ζαχαρη,
το νερο
και μολις ζεσταθει αρχιζουμε να ανακατευουμε .
Με την κουταλα τα πιεζουμε να λιωσουν (θα μεινουν και κομματακια ομως που εμενα προσωπικα μου αρεσει να υπαρχουν στην μαρμελαδα).
Την αφηνουμε να βρασει 1/2 ωρα σε μετρια θερμοκρασια
και οπως ειναι ζεστη την τοποθετουμε σε αποστειρωμενα βαζακια η'σε ταπερ καλης ποιοτητας,και οταν κρυωσουν εντελως τα τοποθετουμε στο ψυγειο.Ειναι πεντανοστιμη!!!
Μπορειτε να την χρησιμοποιησετε σε γλυκα οπως ταρτες ακομα και με γιαουρτακι ειναι τελεια!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
PETIT FOUR - ΠΤΙ ΦΟΥΡ
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!