βερικοκα 1 1/2 κιλο ωριμα (καθαρισμενα απο τα κουκουτσια)
ζαχαρη 1 1/2 κιλο
χυμό λεμόνι 1/2 λεμονι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλενουμε παρα πολυ καλα τα βερικοκα,
τα ανοιγουμε στην μεση
και αφαιρουμε τα κουκουτσια.(Δεν τα πεταμε τα κραταμε για να φτιαξουμε
ωραιοτατο λικερακι)
Σε κατσαρολα με χοντρο πατο αραδιαζουμε τα βερικοκα ριχνουμε
την ζαχαρη
και αφηνουμε σε δυνατη φωτια να παρει βραση,και στην συνεχεια
χαμηλωνουμε την φωτια αφαιρουμε τους αφρους
και με την κουταλα πιεζουμε
(λιωνουμε οσο μπορουμε αν δεν θελουμε κομματια βερικοκου στην μαρμελαδα μας
και στα 25 λεπτα ριχνουμε τον χυμο λεμονιου
αφηνουμε 2 λεπτα ακομα να βρασει,
κλεινουμε την φωτια και αποσυρουμε την κατσαρολα.( Την ανακατευουμε με
ξυλινη κουταλα και οταν δουμε οτι στο πισω μερος της στεκεται η μαρμελαδα ειναι ετοιμη.)
Μη την παραβρασετε γιατι θα χασει το υπεροχο ξανθο χρωμα της και θα πηξει τοσο πολυ, που δεν θα αλειφεται.)
Τοποθετουμε την μαρμελαδα μας σε αποστειρωμενα βαζακια η'ακομα σε καλης ποιοτητας
ταπερ αφηνουμε να κρυωσει και την τοποθετουμε στο ψυγειο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
PETIT FOUR - ΠΤΙ ΦΟΥΡ
ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΠΤΙ ΦΟΥΡ ΣΠΙΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ!!!