ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΑΧΝΙ!!!

Μαυρομάτικα φασόλια γιαχνί,κλασική οσο και αγαπημένη συνταγή για τους λάτρεις των οσπρίων και όχι μονο...!!! Δοκιμαστε τα και απολαυστε το μοναδικο αρωμα και γευση του δυοσμου που κανουν τα μαυροματικα φασολια να ξεχωριζουν πραγματικα...!!!

Συστατικά

  • Φασολια Μαυροματικα 250 γρ.
    κρεμμυδια 3 μεγαλα κομμενα σε χοντρες φετες
    σκορδο 3 σκελιδες ψιλοκομμενες
    ντοματες 4 φρεσκες ωριμες τριμμενες
    Δυοσμο φρεσκο γυρω στα 20 φυλλαρακια ψιλοκομμενα
    Αλατι
    Πιπερι
    ελαιολαδο 150 ml
    νερο 600 ml

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε καλα τα φασολια μας και τα νεροβραζουμε για ενα 15λεπτο. Τα σουρωνουμε στο τρυπητο.
  2. Σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδακι,ριχνουμε τα κρεμμυδια  το σκορδο
  3.  και σωταρουμε μεχρι να μαλακωσουν.
  4. Στη συνεχεια ριχνουμε και τα φασολια και τα σωταρουμε ολα μαζι.
  5. Κατοπιν ριχνουμε την τοματα,
  6. το δυοσμο,το πιπερι,νερακι,ανακατευουμε και τα αφηνουμε να βρασουν σε σιγανη φωτια  μεχρι να πηξει η σαλτσα μας.
  7. Τελος ριχνουμε το αλατι  ανακατευουμε και σερβιρουμε..αν δεν νηστευουμε τα συνοδευουμε με τυρι φετα.  
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Ιουλίου 2010