ΛΑΧΑΝΙΚΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ!!!

ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ!

svg60
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • μελιτζανες τσακωνικες 5
    κρεμμυδια 3 μετρια ξερα κομμενα σε φετες
    σκορδο 3 σκ. ψιλοκομμενες
    δυοσμο Λιγα φυλλα
    μαιντανο 15 κλωναρακια
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    ντοματοχυμο 1 ποτηρακι κρασιου
    πλιγουρι 1/2 φλ.τσαγιου
    αλατι
    πιπερι
    μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
    ζαχαρη 1 πρεζα
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε καλα τις μελιτζανες και με ενα μαχαιρι τις χαραζουμε κατα μηκος και σταματαμε λιγο πριν το κοτσανι το οποιο δεν κοβουμε, (αν θελετε το κοβετε) και στην αλλη ακρη της μελιτζανας κοβουμε λιγο την ακρη.
  2. Με ενα κουταλακι προσπαθουμε προσεχτικα να αφαιρεσουμε την ψιχα της μελιτζανας την οποια προσθετουμε στην γεμιση με ολα τα υπολοιπα υλικα.
  3. Τωρα σε ενα κατσαρολακι βαζουμε 2μιση φλ.τσαγιου νερο,το πλιγουρι και το αφηνουμε να βρασει μεχρι να πιει ολο το νερο του.
  4. Σε ενα τηγανι ριχνουμε λιγο ελαιολαδο και μολις ζεσταθει ριχνουμε  κρεμμυδια και σκορδο να σωταριστουν
  5. ,στην συνεχεια τις ντοματες
  6. και ολα τα υπολοιπα μυρωδικα εκτος απο αλατι οπου το ριχνουμε στο τελος ριχνουμε μιση κουπα νερο και τα αφηνουμε να σιγοβρασουν.
  7. Σε αλλο τηγανι ριχνουμε λιγο ελαιολαδο και ριχνουμε τις μελιτζανες να τηγανιστουν ελαφρως απο ολες τις πλευρες,
  8. και τελος τις τοποθετουμε σε ενα ταψακι.
  9. Αφου εχει γινει η σαλτσα μας ριχνουμε μεσα το βρασμενο  πλιγουρι και τα ανακατευουμε ολα μαζι,
  10. και με ενα κουταλι γεμιζουμε τις μελιτζανες μας αφου πρωτα τις εχουμε αλατισει.
  11. Ριχνουμε απο πανω τους αν θελουμε λιγη τριμμενη φρυγανια,λιγο ελαιολαδο,μιση κουπα νερο  και τα ψηνουμε για μιση ωρα στον αερα στους 180 βαθμους.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 19 Απριλίου 2011