Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στην συνεχεια κοβουμε σε μετριες φετες τα κρεμμυδια,ψιλοκοβουμε το σκορδακι,
- και τα σωταρουμε σε μια κατσαρολα οπου εχουμε βαλει ελαχιστο
ελαιολαδο να ζεσταθει.
- Μολις γινουν διαφανα τα κρεμμυδια
- ριχνουμε τις τριμμενες ντοματες και τον χυμο,
- τον ψιλοκομμενο μαιντανο,1 ποτηρι νερο,αλατι,πιπερι,
μοσχοκαρυδο,ζαχαρη σκεπαζουμε την κατσαρολα και τα αφηνουμε να
σιγοβρασουν για 30-40 λεπτα.
- Σε ενα τηγανι τωρα αφου εχουμε βαλει καλαμποκελαιο να ζεσταθει,ριχνουμε
λιγες λιγες τις μελιτζανες να μαραθουν μεχρι να αλλαξουν χρωμα
- και
κατοπιν τις τοποθετουμε με την σειρα στο ταψι και τις αλατιζουμε.
- Περναμε και τις πατατες απο το τηγανι να ψιλοτηγανιστουν και τις αφηνουμε
στην ακρη.
- Αφου η γεμιση μας εχει ετοιμαστει και εχει μεινει με το λαδακι της,
με ενα κουταλι αρχιζουμε να γεμιζουμε μια μια τις μελιτζανες μας.
- Παιρνουμε τις πατατες τις ριχνουμε στην υπολοιπη γεμιση τις ανακατευουμε( για να παρουν νοστιμια)
- και στην συνεχεια τις βαζουμε και αυτες στο ταψι.
- Την υπολοιπη γεμιση που μπορει να περισσεψει την ριχνουμε και αυτη στο ταψι.
Τριβουμε απο πανω τυρακι πεκορινο η'οποιο αλλο τυρι της αρεσκειας σας,και τις βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο
στους 180-190 βαθμους να ψηθουν για 30 -35 λεπτα.
- Αν αφαιρεσετε το τυρι το φαγακι ειναι νηστισιμο.
Συνοδεψτε το ιμαμ με μπολικη ελληνικη φετα,και μπολικο φρεσκο ζεστο ζυμωτο ψωμακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 10 Αυγούστου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ