ΛΑΧΑΝΙΚΑΟΡΕΚΤΙΚΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΗΤΑ!!!

Οσοι αποφευγετε το τηγανισμα για λογους υγειας η' για να αποφυγετε απο το πιτσιλισμα του λαδιου και να εχετε την κουζινας σας καθαρη..και παρ'ολα αυτα εχετε επιθυμησει να φατε τηγανητα κολοκυθακια,μελιτζανες ακολουθηστε τον τροπο που σας δειχνω παρακατω βημα βημα και συνοδεψτε τα με μια πεντανοστιμη σως που θα γλειφετε τα δαχτυλα σας.. Εμπιστευτειτε με και δοκιμαστε τα!!!

svg35
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • κολοκυθακια οσα θελετε κομμενα σε στικς
    μελιτζανες οσες θελετε κομμενες σε στικς
    αλατι
    αλευρι για ολες τις χρησεις (εγω τα δικα μου τα αλευρωσα με αλευρι Ντινκελ λογω διατροφης)
    ελαιολαδο
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ
    γιαουρτι
    μαγιονέζα
    σκορδο λιωμενο στην πρεσα
    παπρικα κοκκινη γλυκια

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Κοβουμε τις ακρες των λαχανικων και τα πλενουμε πολυ καλα. Τα κοβουμε καθετα φετουλες,και μετα σε μπαστουνακια.
  2. Τα αλατιζουμε και τα ανακατευουμε να παει παντου το αλατι. Σε λαμαρινες του φουρνου στρωνουμε απο ενα φυλλο λαδοκολλα τα ψεκαζουμε με ελαιολαδο και προθερμαινουμε τον φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα.
  3. Αλευρωνουμε λιγα λιγα τα λαχανικα τιναζουμε το περιττο αλευρι,
  4. και τα στρωνουμε με την σειρα στις λαμαρινες.
  5. Τα ψεκαζουμε παλι απο πανω με ελαιολαδο
  6. και τα βαζουμε ηδη στον προθερμασμενο φουρνο να ψηθουν  μεχρι να παρουν το επιθυμητο χρωμα,σαν αυτο αν τα τηγανιζαμε.
  7. Αφου ψηθουν τα αφαιρουμε απο τον φουρνο τα βαζουμε σε πιατελα συνοδευοντας τα με την σως την οποια θα φτιαξετε με γιαουρτι μαγιονεζα σκορδακι λιωμενο στην πρεσα και μπολικη κοκκινη γλυκια παπρικα..Δεν σας λεω ποσοτητες φτιαξτε την στα δικα σας μετρα και γουστα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Αυγούστου 2013