Αγαπημενο φαγητο για ολη την οικογενεια μαγειρεμενο με τον παραδοσιακο τροπο!!!
Δοκιμαστε και πειτε μας την γνωμη σας!!!
Πολύ εύκολο
Συστατικά
μελιτζανες μετριες φλασκες 4 τεμ.
μοσχαρισιο κιμα 350 γρ.
κρεμμυδι ξερο τριμμενο 1 μεγαλο τεμ.
σκορδο 2 σκ. λιωμενες στην πρεσα
ντοματες μεγαλες ωριμες τριμμενες 3 τεμ.
μπαχαρι τριμμενο 1/2 κ.γλυκου
κανελα τριμμενη 1/2 κ.γλυκου
πιπερι φρεσκοτριμμενο
αλατι
Ζαχαρη κρυσταλλικη 1 τσιμπια
ελαιολαδο 50 ml
μαιντανο φρεσκο ψιλοκομμενο λιγα φυλλαρακια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
γαλα 500 ml φρεσκο
κορν φλαουρ 3 κ.σουπας
βουτυρο αγελαδος 2 κ.σουπας
γραβιερα η οποιο αλλο τυρι της αρεσκειας σας τριμμενο 200 γρ.
αλατι
πιπερι φρεσκοτριμμενο
μοσχοκαρυδο τριμμενο 1 κ.γλυκου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλενουμε καλα τις μελιτζανες (αν θελουμε κοβουμε και το κοτσανι) τις κοβουμε καθετα στα δυο και χαραζουμε σταυρωτα την ψιχα τους,και τις τοποθετουμε σε ταψι.
Με πινελο αλειφουμε με λιγο ελαιολαδο την ψιχα πασπαλιζουμε με λιγο αλατι και τις ψηνουμε στον φουρνο μας μεχρι να μαλακωσει η ψιχα τους.
Οσο ψηνονται οι μελιτζανες βαζουμε το ελαιολαδο σε κατσαρολα να ζεσταθει και ριχνουμε τον κιμα
να αλλαξει χρωμα,
κατοπιν ριχνουμε το κρεμμυδι με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι,
προσθετουμε τις τριμμενες ντοματες
τα μυρωδικα εκτος αλατι και μαιντανο και αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να μεινει με το λαδακι του.(αν χρειαστει οσο βραζει ο κιμας προσθετουμε λιγο ζεστο νερακι)
τελος αφου εχει βρασει ριχνουμε το αναλογο αλατι και τον μαιντανο.
Αφαιρουμε τις μελιτζανες απο τον φουρνο πιεζουμε την ψιχα με κουταλι η'πηρουνι να κανουμε χωρο
για να προσθεσουμε τον κιμα.
Για την μπεσαμελ απο το υπαρχον γαλα κραταμε μισο ποτηρι νερου και διαλυουμε το κορν φλαουρ και το υπολοιπο γαλα το ζεσταινουμε μαζι με το βουτυρο ανακατευοντας
μεχρι να δουμε οτι αρχιζει να πηζει.
προσθετουμε αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο τα 100 γρ.τυρι και ανακατευουμε.
και σκεπαζουμε τα παπουτσακια πανω απο τον κιμα,πασπαλιζουμε με το υπολοιπο τυρι
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για μιση ωρα μεχρι να ροδισει η κρεμα στους 180-190 βαθμους περιπου 30-35 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Σεπτεμβρίου 2014
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Τραγανες Πατάτες Φούρνου Νηστίσιμες