ΛΑΧΑΝΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ !!!

Αγαπημενο  φαγητο για ολη την οικογενεια μαγειρεμενο με τον παραδοσιακο τροπο!!! Δοκιμαστε και πειτε μας την γνωμη σας!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • μελιτζανες 4 μετριες φλασκες
    μοσχαρισιο κιμα 350 γρ.
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο τριμμενο
    σκορδο 2 σκ. λιωμενες στην πρεσα
    ντοματες 3 μεγαλες ωριμες τριμμενες
    μπαχαρι 5-6 κοκους
    κανελα 1 πρεζα τριμμενη
    πιπερι
    αλατι
    ζαχαρη 1 πρεζα
    ελαιολαδο 50 ml
    μαιντανο Λιγο ψιλοκομμενο
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
    γαλα 500 ml φρεσκο
    κορν φλαουρ 3 κ.σουπας
    βουτυρο 2 κ.σουπας αγελαδος
    αβγα 1
    γραβιερα 1 φλ.τσαγιου τριμμενη Αμφιλοχιας +1 φλ.επιπλεον για να πασπαλισουμε την επιφανεια οταν θα τις στρωσουμε στο ταψι.
    αλατι
    πιπερι
    μοσχοκαρυδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε καλα τις μελιτζανες (αν θελουμε κοβουμε και το κοτσανι) τις κοβουμε καθετα στα δυο και χαραζουμε σταυρωτα την ψιχα τους,και τις τοποθετουμε σε ταψι.
  2. Με πινελο  αλειφουμε με λιγο ελαιολαδο την ψιχα πασπαλιζουμε με λιγο αλατι και τις ψηνουμε στον φουρνο μας μεχρι να μαλακωσει η ψιχα τους.
  3. Οσο ψηνονται οι μελιτζανες βαζουμε το ελαιολαδο σε κατσαρολα να ζεσταθει και ριχνουμε τον κιμα
  4.  να αλλαξει χρωμα,
  5. κατοπιν ριχνουμε το κρεμμυδι με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι,
  6. προσθετουμε τις τριμμενες ντοματες
  7.  τα μυρωδικα εκτος αλατι και μαιντανο και αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να μεινει με το λαδακι του.(αν χρειαστει οσο βραζει ο κιμας προσθετουμε λιγο ζεστο νερακι)
  8. τελος  αφου εχει βρασει ριχνουμε το αναλογο αλατι και τον μαιντανο.
  9. Αφαιρουμε τις μελιτζανες απο τον φουρνο πιεζουμε την ψιχα με κουταλι η'πηρουνι να κανουμε χωρο
  10.  για προσθεσουμε τον κιμα.
  11. Σε κατσαρολα βαζουμε το γαλα με το βουτυρο να ζεσταθουν,
  12. παιρνουμε ενα φλυτζανι ζεστο γαλα διαλυουμε το κορν φλαουρ και το προσθετουμε στο ζεστο γαλα,
  13. ανακατευουμε μεχρι να δουμε οτι αρχιζει να πηζει,τοτε προσθετουμε το αυγο ανακατευουμε με γρηγορες κινησεις,
  14. προσθετουμε  το ενα φλυτζανι τριμμενο τυρι
  15. ανακατευουμε καλα  προσθετουμε αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο
  16.  ανακατευουμε παλι
  17.  και σκεπαζουμε τα παπουτσακια πανω απο τον κιμα,πασπαλιζουμε με το υπολοιπο τυρι
  18.  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για μιση ωρα μεχρι να ροδισει η κρεμα στους 180-190 βαθμους.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Σεπτεμβρίου 2014