Εχουμε πλυνει τις μελιτζανες μας,εχουμε κοψει τα κοτσανια τους και τις κοβουμε στην μεση καθετα.
Με ενα μαχαιρι τις χαραζουμε σταυρωτα.
Τις τοποθετουμε στην λαμαρινα του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα και με ενα πινελο τις αλειφουμε με ελαιολαδο,τις αλατιζουμε ελαφρα και τις ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να μαλακωσει η ψιχα τους.
Σε ενα βαθυ τηγανι η΄σε κατσαρολα ζεσταινουμε το ελαιολαδο και προσθετουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο
και τα σωταρουμε μεχρι να γυαλισουν.
Στην συνεχεια προσθετουμε τα μανιταρια και τα σωταρουμε ολα μαζι για 2 λεπτα περιπου.
Κατοπιν προσθετουμε τις τοματες,το χυμο τοματας,πιπερι,μοσχοκαρυδο και αφηνουμε την γεμιση να βρασει μεχρι να μεινει με το λαδακι της.Αν χρειαστει στην πορεια του μαγειρεματος νερακι προσθετουμε λιγο ζεστο.
Αφου ειναι ετοιμη η γεμιση τοτε ριχνουμε το αναλογο αλατι,τον ψιλοκομμενο μαιντανο ανακατευουμε και αφαιρουμε απο την φωτια.
Με ενα πηρουνι πιεζουμε την ψημενη ψιχα της μελιτζανας για να κανουμε χωρο για να βαλουμε την γεμιση.
Με ενα κουταλι γεμιζουμε τις μελιτζανες μας.
Θα μας μεινει λιγη γεμιση οπου θα ριξουμε τις πατατες μας θα τις ανακατεψουμε πολυ καλα και θα τις σκορπισουμε αναμεσα στις μελιτζανες μας.
Πασπαλιζουμε ολο το φαγητο μας με το τυρακι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30-40΄αναλογα το φουρνο μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Σεπτεμβρίου 2021
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ