ΛΑΧΑΝΙΚΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Μελιτζάνες στο Φούρνο με Σάλτσα και Τυρια

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • Μελιτζανες Φλασκες(5 τεμ) 1300 γρ.
    Κρεμμυδια Ξερα (4 τεμ) 700 γρ. κομμενα καρε
    Σκορδο 3-4 Σκελιδες ψιλοκομμενες
    Μανιταρια Φρεσκα 400 γρ. κομμενα σε φετες
    Ντοματα κονκασε ψιλοκομμενες 400 γρ
    Αλατι
    Φρεσκοτριμμενο Πιπερι
    Χυμος Τοματας 300 μλ
    Μοσχοκαρυδο 1 κουτ. γλυκου
    Μαιντανο Φρεσκο Ψιλοκομμενο
    Τυρι μαλακο Τριμμενο 240 γρ. της αρεσκειας σας
    Πατατες 2 Μεγαλες κομμενες κυδωνατες
    Ελαιολαδο 150 μλ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Εχουμε πλυνει τις μελιτζανες μας,εχουμε κοψει τα κοτσανια τους και τις κοβουμε στην μεση καθετα.
  2. Με ενα μαχαιρι τις χαραζουμε σταυρωτα.
  3. Τις τοποθετουμε στην λαμαρινα του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα και με ενα πινελο τις αλειφουμε με ελαιολαδο,τις αλατιζουμε ελαφρα και τις ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να μαλακωσει η ψιχα τους.
  4. Σε ενα βαθυ τηγανι η΄σε κατσαρολα ζεσταινουμε το ελαιολαδο και προσθετουμε τα κρεμμυδια με το σκορδο
  5. και τα σωταρουμε μεχρι να γυαλισουν.
  6. Στην συνεχεια προσθετουμε τα μανιταρια και τα σωταρουμε ολα μαζι για 2 λεπτα περιπου.
  7. Κατοπιν προσθετουμε τις τοματες,το χυμο τοματας,πιπερι,μοσχοκαρυδο και αφηνουμε την γεμιση να βρασει μεχρι να μεινει με το λαδακι της.Αν χρειαστει στην πορεια του μαγειρεματος νερακι προσθετουμε λιγο ζεστο.
  8. Αφου ειναι ετοιμη η γεμιση τοτε ριχνουμε το αναλογο αλατι,τον ψιλοκομμενο μαιντανο ανακατευουμε και αφαιρουμε απο την φωτια.
  9. Με ενα πηρουνι πιεζουμε την ψημενη ψιχα της μελιτζανας για να κανουμε χωρο για να βαλουμε την γεμιση.
  10. Με ενα κουταλι γεμιζουμε τις μελιτζανες μας.
  11. Θα μας μεινει λιγη γεμιση οπου θα ριξουμε τις πατατες μας θα τις ανακατεψουμε πολυ καλα και θα τις σκορπισουμε αναμεσα στις μελιτζανες μας.
  12. Πασπαλιζουμε ολο το φαγητο μας με το τυρακι.
  13. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30-40΄αναλογα το φουρνο μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Σεπτεμβρίου 2021