Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ. Τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά με τα χέρια να στραγγίσουν.
Ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι
για 5'.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σωταριστούν για 5΄-6΄.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες,
το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄.
Τέλος προσθέτουμε το ρύζι
και τον μαϊντανό
και ανακατεύουμε.
Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10΄ περιπου, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.
Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄. Το σερβίρουμε σκέτο ή με γιαούρτι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ