ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΛΑΦΟ!!!

ΣΚΕΤΟ Η' ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ!!!

svg35
Μερίδες: 4 άτομα
Δύσκολο

Συστατικά

  • μελιτζανες 2 φλάσκες (εγω εβαλα τσακωνικες)
    σκόρδο 1 σκελίδα ψιλοκομμένο
    κρεμμύδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
    ελαιόλαδο 1/2 φλ. τσαγιού
    ντομάτες 4 ψιλοκομμένες
    μαϊντανό 2 κ.σ. ψιλοκομμένος
    ρυζι 1 φλ. τσαγιού για πιλάφι
    νερό 2½ φλ. τσαγιού
    αλάτι
    πιπερι Φρεσκοτριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά καρέ. Τις αφήνουμε για 10΄σε λεκάνη με νερό και στη συνέχεια τις στύβουμε καλά με τα χέρια να στραγγίσουν.
  2.  
  3. Ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρεμμύδι 
  4. για 5'.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις μελιτζάνες και τα αφήνουμε να σωταριστούν για 5΄-6΄.
  6.  Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες,
  7.  το νερό και το αλατοπίπερο και βράζουμε τη σάλτσα για 10΄. 
  8. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι
  9.  και τον μαϊντανό
  10.  και ανακατεύουμε.
  11.  Σιγοβράζουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά, χωρίς καπάκι, για 10΄ περιπου, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να παραμείνει σπυρωτό.
  12.  Όταν αποσύρουμε από τη φωτιά σκεπάζουμε το πιλάφι με πετσέτα και το αφήνουμε να σταθεί για 5΄-6΄. Το σερβίρουμε σκέτο ή με γιαούρτι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 30 Αυγούστου 2011