Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε λεκανη βαζουμε το αλευρι κανουμε μια λακουβιτσα και ριχνουμε το αλατι,το ξυδι το λαδι τριβουμε με τα χερια μας,
- ριχνουμε λιγο λιγο το χλιαρο νερο
- και ζυμωνουμε μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη που δεν θα μας κολλαει στα χερια.Την χωριζουμε σε 6 ισα μπαλακια μεσα στην λεκανη τα σκεπαζουμε και τα αφηνουμε να σταθουν για μιση ωριτσα.
- Στην συνεχεια ξεκιναμε την γεμιση.
Σε λαμαρινα του φουρνου μας στρωνουμε λαδοκολλα και βαζουμε τις πλυμενες και κομμενες σε κυβους μελιτζανες τις ψεκαζουμε με ελαιολαδο
- τις ανακατευουμε να λαδωθουν καλα τις απλωνουμε αραια στην λαμαρινα
- και τις βαζουμε στον φουρνο μας μεχρι να παρουν ενα ελαφρυ χρωμα στους 200 βαθμους.
- Σε τηγανι βαζουμε το ελαιολαδο να ζεσταθει,ριχνουμε κρεμμυδια και σκορδο
- να σωταριστουν ελαφρως
- και προσθετουμε τον κιμα.
- Τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να αλλαξει χρωμα ο κιμας και σβηνουμε με το κρασι.
- Αφηνουμε να εξατμιστει το κρασι και προσθετουμε την ντοματα με τις μελιτζανες
- ανακατευουμε,ριχνουμε αλατι( με μετρο επειδη θα προσθεσουμε και την φετα,)το πιπερι το μοσχοκαρυδο
ανακατευουμε και αφηνουμε σε μετρια φωτια να σιγοβρασει
- μεχρι να σωθουν τα υγρα.
- Αφαιρουμε το τηγανι απο την φωτια και προσθετουμε τον ψιλοκομμενο μαιντανο με την τριμμενη φετα
- ανακατευουμε και αφηνουμε στην ακρη να κρυωσει μεχρι να ανοιξουμε τα φυλλα.
- Σε ξυλινη επιφανεια ριχνουμε αλευρακι βαζουμε το ενα μπαλακι ζυμης το πασπαλιζουμε με αλευρι
- και με λεπτο πλαστη ανοιγουμε το φυλλο λιγο μεγαλυτερο απο το ταψι μας δηλαδη τα φυλλα να προεξεχουν απο αυτο.
- Λαδωνουμε ενα μετριο ταψι, στρωνουμε το φυλλο,το λαδωνουμε
- και συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια και με τα υπολοιπα φυλλα λαδωνοντας τα ενα ενα.Ριχνουμε κατοπιν τη γεμιση στρωνοντας την ομοιομορφα σε ολη την επιφανεια του ταψιου.Τα φυλλα που εξεχουν τα γυρναμε προς τα μεσα.
- Κατοπιν στρωνουμε απο πανω τα υπολοιπα φυλλα τα οποια εχουμε ανοιξει λιγοτερο απο τα φυλλα οπου εχουμε βαλει στην βαση και τα στρωνουμε κανοντας σουρες στην επιφανεια τους..
- Χαραζουμε με κοφτερο μαχαιρι επιφανειακα την πιτα σε κομματια την ραντιζουμε με ελαιολαδο και λιγο νερακι
- και την ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 190 βαθμους για 1 ωρα και 10 λεπτα περιπου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 9 Οκτωβρίου 2013
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ