Καλαμποκέλαιο 300 ml
Φυτίνη Βούτυρο λιωμένο όχι ζεστό 100 γρ.
Φρέσκο χυμό πορτοκάλι 400 ml
Χυμό λεμόνι από μισό λεμόνι
Ξύσμα πορτοκάλι απο τα πορτοκάλια που στύψαμε
Ξύσμα λεμόνι απο το μισό λεμόνι που στύψαμε
Κανέλα τριμμένη 1 1/4 κ.γλυκού
Γαρύφαλο τριμμένο 3/4 κ.γλυκού
Μπέικιν πάουντερ 10 γρ.
Σόδα μαγειρικής 1 κ.γλυκού διαλλυμένη στον χυμό πορτοκάλι
Αλάτι 1 κ.γλυκού
Ζάχαρη κρυσταλλική 95 γρ.
Σιμιγδάλι ψιλό 250 γρ.
Αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις 750 γρ.
Χρώμα Ζαχαροπλαστικής κόκκινο 42 ml
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Ψιλά κουφετάκια ή ψιλοκομμένα καρύδια
Λευκή κουβερτούρα λιωμένη 300 γρ. και 1 κ.σούπας καλαμποκέλαιο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Μέλι καλής ποιότητας 715 γρ.
Ζάχαρη κρυσταλλική 480 γρ.
Νερό 495 ml
Κανέλα 1 ξυλάκι
Φλούδα πορτοκάλι από 1 πορτοκάλι
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα