ΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ!!!

Ενα εξαιρετικα πεντανοστιμο,αρωματικο και μελωμενο φαγητο για ολη την οικογενεια,αλλα και για το γιορτινο τραπεζι Χριστουγεννων και Πρωτοχρονιας που θα αφησει τις καλυτερες εντυπωσεις στους καλεσμενους αλλα και  τα καλυτερα ευσημα στην καθε νοικοκυρα. Δικο σας!!!

svg120
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
    γαλοπουλα 1.500 γρ.μπουτι
    λευκο κρασι 100 ml
    ελαιολαδο 80 ml
    χυμό πορτοκάλι 220 ml απο φρεσκα πορτοκαλια
    πιπερια 1 κ.σουπας ολοκληρα χρωματιστα
    ριγανη
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    κουρκουμα 1/2 κ.γλυκου
    σκορδο 3 σκ. κομμενες στη μεση
    αλατι
    πατατες για συνοδευτικο 1.200 γρ.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε πολυ καλα το κρεας μας και το στεγνωνουμε σε απορροφητικο χαρτι. Τοποθετουμε το κρεας σε μια μεγαλουτσικη λεκανη. Σε σεικερ χτυπαμε πολυ καλα το κρασι,το λαδι,τον χυμο πορτοκαλι και τα περιχυνουμε επανω στο κρεας.
  2. Προσθετουμε το φρεσκοτριμμενο πιπερι,τα ολοκληρα χρωματιστα πιπερια,τη ριγανη,τον κουρκουμα και το σκορδο.
  3. Με τα χερια μας του κανουμε ενα απαλο μασαζ να πανε παντου ολα τα μυρωδικα. Σκεπαζουμε πολυ καλα τη λεκανη και την αφηνουμε ολο το βραδυ στο ψυγειο.
  4. Την επομενη μερα καθαριζουμε πατατουλες,ριχνουμε το αναλογο αλατι,πιπερι,ριγανη λιγο κουρκουμα τις ανακατευουμε πολυ καλα και τις ριχνουμε στη γαστρα.Ριχνουμε το αναλογο αλατι και στο κρεας το ανακατευουμε καλα και οπως ειναι με την μαριναδα του το ριχνουμε στη γαστρα με τις πατατουλες.
  5. Κλεινουμε με το καπακι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στην αρχη για να παρει βραση στους 200 βαθμους και στην συνεχεια στους 170 για 1 1/2 με 2 ωρες περιπου...και αναλογα το φουρνο μας. Εαν θελουμε να παρει εξτρα χρωματακι αφηνουμε τη γαστρα ανοιχτη μεχρι να παρει το φαγητο μας το επιθυμητο χρωμα. Σερβιρουμε με πρασινη σαλατα και καλο κρασακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 29 Νοεμβρίου 2017