ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ (ΚΑΥΤΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ)

Συστατικά

  • κοτοπουλο 1 κομμενο σε μεριδες.
    βουτυρο 1/4 φλυτζ. τσαγιου
    λαδι 1/2 φλυτζ. τσαγιου
    κρεμμυδια 2 μεγαλα ξερα κομμενα σε φετες.
    σκορδο 2 σκελιδες κομμενες φετουλες
    ντοματακια 400 γρ ψιλοκομενα (κονκασε).
    ζωμο κοτας 1 φλυτζ. τσαγιου
    κοκκινο ξηρο κρασι 1 φλυτζ. τσαγιου
    μανιταρια 250 γρ κομμενα σε φετακια
    καυτερη πιπεριτσα 1 τριμμενη
    καλαμποκι 250 γρ κονσερβας
    φασολια κοκκινα 250 γρ κονσερβας
    πιπεριες 1 πρασινη,1 κιτρινη,1 κοκκινη κομμενες σε ροδελες
    πελτε 1 κ.της σουπας
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρολα σωταρουμε το κοτοπουλο.
  2. προσθετουμε το κρεμμυδι και το σκορδο μεχρι να μαραθουν.
  3. στη συνεχεια ριχνουμε τα ντοματακια τον πελτε,τον ζωμο κοτας,τα μανιταρια,την καυτερη πιπερια, πιπερακι και σβηνουμε με το κρασι.
  4. σιγοβραζουμε για 45-50 λεπτα ωσπου να μαλακωσει το κοτοπουλο.
  5. σε μια μικρη κατσαρολιτσα σωταρουμε, τις πολυχρωμες πιπεριες μεχρι να μαραθουν.
  6. προσθετουμε το καλαμποκι και τα φασολια και τα αφηνουμε να σιγοβρασουν για 10 λεπτα ωσπου να μεινουν με το λαδι τους.
  7. στη συνεχεια τα προσθετουμε ολα μεσα στο ετοιμο κοτοπουλο μας,και προσθετουμε το αναλογο αλατακι μας.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Ιουλίου 2010