ΓΛΥΚΑ

MILLE-FEUILLE (ΜΙΛΦΕΙΓ)

Το μιλφειγ ειναι ενα γλυκο γαλλικης προελευσης και προερχεται απο τη γαλλικη λεξη mille-feuille που σημαινει χιλια φυλλα λογω της παρασκευης της σφολιατας με τα πολλαπλα διπλωματα προκειμενου να επιτευχθει ο μεγαλος αριθμος στρωσεων των φυλλων. Απολαυστε το!!!

Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • σφολιατα 1 φυλλο
    φρεσκο γαλα 500 γρ.
    κρεμα γαλακτος 500 γρ.
    ζαχαρη 160 γρ. κρυσταλλικη
    βανιλια 2
    αβγα 2
    αβγα 6 κροκους
    κορν φλαουρ 40 γρ. κοσκινισμενο
    αλευρι 40 γρ. κοσκινισμενο
    αλατι 1 πρεζα
    ζαχαρη αχνη για πασπαλισμα κοσκινισμενη
    ζαχαρη λιγη κρυσταλλικη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ξεπαγωνουμε την σφολιατα βασει των οδηγιων της συσκευασιας. Απλωνουμε στον παγκο εργασιας μας μια λαδοκολλα και τοποθετουμε επανω το φυλλο. Πασπαλιζουμε με ζαχαρη κρυσταλλικη ολη την επιφανεια του και το σκεπαζουμε με αλλο φυλλο λαδοκολλα. Οπως ειναι το παιρνουμε προσεκτικα και το τουμπαρουμε στην λαμαρινα του φουρνου μας με την πασπαλισμενη μερια απο ζαχαρη να ακουμπαει στην βαση της λαμαρινας. Βγαζουμε την λαδοκολλα που σκεπαζει την αλλη επιφανεια του φυλλου και με ενα πιρουνι τρυπαμε παντου το φυλλο και πασπαλιζουμε με ζαχαρη κρυσταλλικη.
  2. Ψηνουμε το φυλλο μας στους 180 βαθμους στον αερα για μιση ωρα περιπου μεχρι να παρει χρωμα. Με το πασπαλισμα της ζαχαρης αποφευγουμε το πανιασμα των φυλλων οταν θα εχουμε το γλυκο στο ψυγειο μας και θα μενει τραγανο και καραμελωμενο.
  3. Αφου κρυωσει η σφολιατα την κοβουμε καθετα σε 3 ισομεγεθη λωριδες.
  4. Σε κατσαρολα βαζουμε το γαλα με την κρεμα γαλακτος και τις βανιλιες να ζεσταθουν.
  5. Σε μπολ χτυπαμε αυγα,κροκους ζαχαρη να αφρατεψουν,
  6. προσθετουμε το κορν φλαουρ με το αλευρι το αλατι και τα χτυπαμε ολα μαζι.
  7. Παιρνουμε το ζεστο γαλα και το ριχνουμε στο μιγμα αυγων και χτυπαμε συνεχομενα,
  8. και ολο αυτο το μεταφερουμε ξανα μεσα στην κατσαρολα και με τον αυγοδαρτη ανακατευουμε μεχρι να δεσει και να γινει μια ωραια αφρατη κρεμα.
  9. Μεταφερουμε την κρεμα σε ενα αλλο φαρδυ σκευος π.χ ταψακι σκεπαζουμε με διαφανη μεμβρανη να ακουμπαει επανω στην κρεμα για να μην πιασει κρουστα και την αφηνουμε να κρυωσει εντελως,και κατοπιν την μεταφερουμε στο ψυγειο να παγωσει. Οταν την χρησιμοποιησουμε την χτυπαμε καλα να αφρατεψει.
  10. Σε πιατελα βαζουμε λιγη κρεμα στην βαση της και ακουμπαμε το ενα κομματι απο τα 3  σφολιατας για να μην μας γλυστραει.Απλωνουμε επανω του ενα μερος απο την κρεμα,
  11. ακουμπαμε ελαφρα το αλλο φυλλο απο πανω,παλι κρεμα,
  12. και τελος το τριτο φυλλο.
  13. κρεμα πασπαλιζουμε με μπολικη αχνη ζαχαρη και αν θελουμε με λιγα σπασμενα θρυμματισμενα φυλλα σφολιατας η΄αμυγδαλα φιλε ελαφρως καβουρντισμενα.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 17 Σεπτεμβρίου 2016