Σημερα σας κερναω μια πραγματικα απιστευτη σε γευση μηλοπιτα
που ξεχωριζει απο τις συνηθισμενες.
ΑΞΙΖΕΙ να την δοκιμασετε!
90
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο
Συστατικά
μηλα 4 μέτρια καθαρισμένα
Βουτυρο 1/2 πακέτο σε θερμοκρασία δωματίου
κουβερτουρα 250 γρ.ψιλοκομμένη
κακάο 40 γρ.
μπισκοτα 1 πακέτο πτι-μπέρ αλεσμένα
ζάχαρη 150 γρ.
αυγα σε θερμοκρασια δωματιου 4 τεμ.
αλευρι φαριν απ 75 γρ.
μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. γλ.
κανέλα 1 κουτ. γλ.
καρυδια 1 χουφτα χοντροκομμενα
κανέλα προαιρετικά για πασπάλισμα
ζάχαρη προαιρετικά για πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερμέχρι να ασπρίσει
Στη συνέχεια προσθέτουμε ζάχαρη-αυγά-αλεύρι-μπέικιν πάουντερ-καρυδιακακάο-κανέλα μπισκότα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρινα το δούμε να αφρατεύει.
Εχουμε ψιλοκόψει την κουβερτούρα σε 1 μπόλ,προσθέτoυμε 1 μήλο καθαρισμένο και ψιλοκομένο
και τα προσθέτουμε στο μείγμαανακατεύοντας να ενωθούν καλά όλα τα υλικά με 1 σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 24-26 εκ. αλειμένο με βουτυρο και αλευρωμένο
και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φέτες και καλύπτουμε με αυτές την επιφάνεια του μείγματος έτσι ωστε η 1 φέτα να ακουμπάει λίγο πάνω στην άλλη.Πασπαλιζουμε τα μηλα με λιγη κανελα και ζαχαρη.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστασεις για 50 -55 λεπταπερίπου(ανάλογα με τον φούρνο μας).
Η συνταγη με καποιες τροποποιησεις ειναι της Κ.Σοφιας Σμολοκτου απο την Δραμα
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ