Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ετοιμαζουμε ολα τα υλικα της γεμισης σε μπολ και τα ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν μεταξυ τους τα υλικα.Σε αλλο μπολ ανακατευουμε τα 150 γρ.ζαχαρη με την κανελα.
- Παιρνουμε ενα ταψι Νο 36 επι 28 και με πινελο το λαδωνουμε καλα,και πασπαλιζουμε με κανελοζαχαρη την επιφανεια του ταψιου.
- Απλωνουμε επανω στο τραπεζι μας ενα φυλλο με την στενη πλευρα του μπροστα μας και με το πινελο το ραντιζουμε με ελαιολαδο,κατοπιν το πασπαλιζουμε με κανελοζαχαρη,
- και με το χερι μας σκορπαμε σε ολη την επιφανεια του φυλλου απο λιγη γεμιση,
- και αρχιζουμε να το σουρωνουμε ωστε το φυλλο να γινει πλισε.
Πιανουμε προσεχτικα τις δυο ακρες του φυλλου και το τοποθετουμε στο ταψι μας.
Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας.
- Τελος ραντιζουμε απο πανω ολη την επιφανεια με ελαιολαδο πασπαλιζουμε με κανελοζαχαρη
- και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 40 -45 λεπτα και το αφαιρουμε απο το φουρνο.
- Σε κατσαρολιτσα βαζουμε το νερο,την ζαχαρη ανακατευουμε να λιωσει η ζαχαρη,
- προσθετουμε τον πολτο των μηλων τις σταγονες λεμονιου,
- το μελι και το αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να βρασει για 8 λεπτα περιπου,
- και κατοπιν το περναμε απο λεπτη σιτα και το ξαναβαζουμε στο κατσαρολακι μας,προσθετουμε το κονιακ,το κορν φλαουρ οπου το εχουμε διαλυσει σε 3 κουταλιες νερο ανακατευουμε και το αφηνουμε να βρασει λιγο μεχρι να ερθει και να δεσει ελαφρα.
- Καθε κομματι γλυκου που κοβουμε ριχνουμε σαλτσα μηλου και πασπαλιζουμε με αχνη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Φεβρουαρίου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ