Πεντανόστιμα, Αφράτα Μηλοπιτάκια με ΜΟΝΑΔΙΚΗ ζύμη και Υπέροχη μοσχομυρωδάτη Γέμιση που θα λατρέψουν Μικροί και Μεγάλοι.
45
Μερίδες: 30 κομμάτια
Εύκολο
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ:
Βουτυρο soft οποιο θελετε 250 γρ.
Γιαουρτι οποιο θελετε 200 γρ.
ζαχαρη κρυσταλλικη 4 κ.σουπας
Αλευρι φαριν απ 500 γρ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
μηλα κοκκινα 3 τεμ.
ζαχαρη κρυσταλλικη 3 κ.σουπας
κανελα τριμμενη 1 κ.σουπας
ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Καθαριζουμε τα μηλα και τα τριβουμε ειτε απο το χοντρο μερος του τριφτη ειτε τα βαζουμε στο μουλτι
ωστε να γινουν τριμματα.
Στην συνεχεια τα βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα μαζι με την ζαχαρη και την κανελα να βρασουν σε χαμηλη φωτια
μεχρι να πηξουν και να γινουν σαν μαρμελαδα και μετα τα αφηνουμε να κρυωσουν μεχρι να ετοιμασουμε την ζυμη.
Βαζουμε στο μιξερ το βουτυρο να χτυπηθει,
στην συνεχεια ριχνουμε την ζαχαρη,
το γιαουρτι
την φαρινα
και τα αφηνουμε να χτυπηθουν ωστε να γινει μια μαλακη και απαλη ζυμη.(ισως χρειαστει επιπλεον λιγη φαρινα σε περιπτωση που η ζυμη κολλαει στα χερια σας.)
Αφου ετοιμαστει η ζυμη παιρνουμε λιγη στο χερι μας την κανουμε μπαλακι
την ανοιγουμε με την παλαμη μας,βαζουμε λιγη γεμιση στο κεντρο
πιανουμε τις ακρες τις ενωνουμε και σχηματιζουμε ενα πουγκακι
και το τοποθετουμε στο ταψι με το κλεισιμο στον πατο του ταψιου σχηματιζοντας ενα μπαλακι
και τα ψηνουμε στις αντιστασεις για 30-35 λεπτα στους 180 βαθμους,αφηνουμε να κρυωσουν, και τελος τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολίτικο Γλυκό με Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Παραδοσιακή Συνταγή (Βυζαντινο)
ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
Ευκολες Καριοκες Με Μπισκοτα