Για τις κρυες μερες και νυχτες του χειμωνα μια εξαιρετικη σουπα λαχανικων,
που θα σας γεμισει νοστιμια και αρκετη ενεργεια...μια σουπα πολυ πολυ υγιεινη!!!
Απολαυστε την !!!
45
Πολύ εύκολο
Συστατικά
πρασο κομμενο σε καρε μονο το λευκο μερος του 1 μεγαλο τεμ.
κρεμμυδι ξερο κομμενο σε καρε 1 τεμ.
σκορδο κομμενη σε καρε 1 σκ.
καροτα κομμενα σε καρε 2 τεμ.
κολοκυθακια κομμενα σε καρε 2 τεμ.
πρασινη πιπερια κομμενη σε καρε 1 τεμ.
λαχανο ψιλοκομμενο 100 γρ.
σελερι η’σελινο ψιλοκομμενο 4 κλωναρια
τοματες ξεφλουδισμενες κομμενες σε καρε 2 τεμ.
Ζυμαρικα κοφτο μακαρονακι 55 γρ.
αλατι
φρεσκοτριμμένο πιπερι
μπουκοβο (προαιρετικα)
ελαιολαδο 80 ml
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ετοιμαζουμε ολα μας τα λαχανικα σε λεκανιτσα,και βαζουμε στην φωτια μια κατσαρολα με το ελαιολαδο((οσο θελουμε) να ζεσταθει.
Προσθετουμε ολα τα λαχανικα εκτος απο τις τοματες
και τα σωταρουμε καλα
μεχρι να μαραθουν.
στην συνεχεια προσθετουμε τις τοματες
ζεστο νερακι να σκεπαζει τα λαχανικα μας, και τα αφηνουμε σε μετρια θερμοκρασια να σιγοβρασουν περιπου ενα μισαωρο.
Αν χρειαστει νερακι η σουπα μας καθ'ολη την διαρκεια μαγειρεματος προσθετουμε λιγο ζεστο.Ριχνουμε το αναλογο αλατι και προσθετουμε το κοφτο μακαρονακι,αφηνουμε να βρασει και αυτο γυρω στα 7 λεπτα,αφαιρουμε απο την φωτια και σερβιρουμε με λιγο εξτρα ελαιολαδο,φρεσκοτριμμενο πιπερι,λιγο μπουκοβο εαν το επιθυμουμε,κρουτον και λεμονακι.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο
ΚΕΙΚ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΜΕ 3 ΥΛΙΚΑ