ΓΛΥΚΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΜΙΝΙ ΜΠΑΡΕΣ ΚΑΡΥΔΑ – ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ!!!

Μινι μπαρες γεμιστες με ινδικη καρυδα,  επικαλυψη μαυρης σοκολατας,και με την προσθηκη γλασαρισμενων κερασιων για εξτρα νοστιμια και χρωμα. Ευκολο,οικονομικο,πεντανοστιμο και νηστισιμο γλυκισμα.Τι αλλο θελουμε? Απολαυστε τις!!!

Μερίδες: 16 κομμ
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • βανιλια 400 γρ. υποβρυχιο λιωμενη σε χαμηλη θερμοκρασια
    ινδικη καρυδα 150 γρ.
    κουβερτουρα 200 γρ.σοκολατα
    Γλασαρισμενα κερασακια 8-10 ψιλοκομμενα (προαιρετικα)

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε την βανιλια σε κατσαρολιτσα να λιωσει σε χαμηλη θερμοκρασια.
  2. Μολις λιωσει
  3. την αφαιρουμε αμεσως απο την φωτια και ριχνουμε την καρυδα με τα κερασακια (προαιρετικα)
  4.  ανακατευουμε και με τα χερια την πλαθουμε να γινει μια μαζα που να πλαθεται
  5. Παιρνουμε με το χερι μας λιγο μιγμα και το πλαθουμε σε οτι σχημα θελουμε στρογγυλο,μακροστενο.
  6. Λιωνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτουρα σε χαμηλη θερμοκρασια οπου την εχουμε κοψει σε κομματια
  7.  και τις βουταμε μια μια τις μπαρες ωστε να καλυφθουν παντου με σοκολατα
  8.  και με την βοηθεια ενος πηρουνιου τις αφαιρουμε
  9. και τις τοποθετουμε σε σχαρα η'λαδοκολλα να στεγνωσουν καλα.
  10. Αν θελουμε μπορουμε να λιωσουμε λιγη βανιλια και να τις γαρνιρουμε απο πανω κανοντας σχεδιακια. Διατηρουνται εκτος ψυγειου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Μαρτίου 2015