ΖΥΜΑΡΙΚΑΚΡΕΑΤΙΚΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ!!!

Νοστιμοτατο εγινε...!!!

svg90
Μερίδες: 2 άτομα
Δύσκολο

Συστατικά

  • μοσχαρι 1 κιλο (χτενι,ελια,ποντικι)
    κριθαρακι 1/2 κιλο
    κρεμμυδι 2 μετρια ψιλοκομμενα
    σκορδο 2 σκ.ψιλοκομμενες
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    ντοματοχυμο 1/2 συσκευασια
    κανελα 1 πρεζα τριμμενη
    γαρυφαλο 1 πρεζα τριμμενο
    μπαχαρι 4 κοκους
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο
    κεφαλοτυρι Τυρι τριμμενο η’οτι αλλο τυρι θελετε εσεις για το πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρολα βαζουμε λιγο ελαιολαδο,και σωταρουμε το κρεμμυδι με το σκορδο,
  2. και στην συνεχεια ριχνουμε το κρεας σε μεριδες,αφου το εχουμε πλυνει,
  3. και κατοπιν ριχνουμε τα μυρωδικα εκτος απο το αλατι,τις ντοματες, τον χυμο ντοματας,
  4. ριχνουμε και νερακι να σκεπαζει το κρεας και το αφηνουμε να σιγοβρασει.
  5. Στο τελος ριχνουμε το αλατι,παιρνουμε ενα ταψι,η'γαστρακια ατομικα πηλινα και βαζουμε το κρεας με την σαλτσουλα,τα βαζουμε στον προθερμασμενο φουρνο στους 180-200 βαθμους
  6.  και μολις παρει βραση, ριχνουμε το κριθαρακι,το ανακατευουμε κατα διαστηματα στην αρχη για να μη λασπωσει, το αφηνουμε να κραταει λιγο το κριθαρακι και το φαγακι μας να εχει σαλτσουλα να μην πηξει πολυ
  7. .Τελος ριχνουμε απο πανω τριμμενο τυρακι και σερβιρουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Φεβρουαρίου 2011