ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΠΛΟΥΜ!!!

svg120
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • μοσχαρι 1 κιλο (χτενι,ελια,ποντικι)
    κρεμμυδια 2 μετρια ξερα ψιλοκομμενα
    σκορδο 2 σκ. ψιλοκομμενες
    πατατες 4 μετριες
    κολοκυθακια 4 μικρα
    πιπεριες 4 πρασινες
    ντοματοχυμο 1 συσκευασια
    πελτε ντοματας 1 κ.σουπας
    κανελα Λιγη τριμμενη η’ξυλο κανελας (εγω βαζω τριμμενη)
    γαρυφαλο 1 πρεζα τριμμενο
    μπαχαρι 3-4 κοκους
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε λιγο ελαιολαδο σε μια κατσαρολα,και σωταρουμε κρεμμυδια και σκορδο.
  2. Αφου εχουμε κοψει το κρεας σε μετριες μεριδες το ριχνουμε και αυτο στην κατσαρολα και τα σωταρουμε ολα μαζι.
  3. Ριχνουμε τα μυρωδικα, στην συνεχεια τους χυμους ντοματας,
  4. ριχνουμε νερακι να σκεπαζει το κρεας το σκεπαζουμε με το καπακι,και σιγοβραζουμε.
  5. Σε ενα τηγανι τωρα βαζουμε λαδι και παιρναμε ελαφρα τις πατατες οπου  τις εχουμε κοψει στα 2 αν ειναι μικρες η'στα 4 αν ειναι μεγαλες,
  6. τα κολοκυθακια στα 2 και τις πιπεριες στα 4,μεχρι να τα τηγανισουμε ολα
  7. τα τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι
  8. και στην συνεχεια τα ριχνουμε  στην κατσαρολα να βρασουν ενα 20λεπτο με 25 λεπτα με το κρεας.Αν χρειαστει λιγο νερακι συμπληρωνουμε ζεστο και τελος ριχνουμε το αναλογο αλατακι.
  9. Η σαλτσουλα του θα πρεπει να εχει πηξει. Συνοδεψτε με τυρακι φετα σαλατα μαρουλι η'λαχανο-καροτο και φρεσκο ψωμακι για μπολικες βουτες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 2 Φεβρουαρίου 2011