Κλασσική αγαπημένη συνταγή με μοσχάρι και μελιτζάνες.Συνοδεύεται τέλεια με τυρί φέτα.
ΥΛΙΚΑ
4-5 μελιτζανες φλασκες
1 κιλο μοσχαρι
2 κρεμμυδια μεγαλα ξερα
2 σκελιδες σκορδο
5 ωριμες ντοματες η’μια κονσερβα ψιλοκομμενα ντοματακια
λιγο ντοματοχυμο
1 πρεζα κανελα (σκονη)
4 κοκκους μπαχαρι
αλατι,πιπερι
λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε τα κοτσανια απο τις μελιτζανες,τις πλενουμε και τις κοβουμε
σε 4 μεγαλα κομματια την καθε μια.Στη συνεχεια τις βαζουμε σε μια
λεκανη με νερο και αλατι να βγαλουν την πικραδα τους για ενα μισαωρο.
Σε μια κατσαρολα βαζουμε,λιγο λαδι και σωταρουμε το ψιλοκομμενο
κρεμμυδι,το σκορδο,
και στη συνεχεια το μοσχαρακι αφου το εχουμε κοψει
σε μεγαλα κομματια και το εχουμε πλυνει καλα.
Τα ανακατευουμε,και
στη συνεχεια ριχνουμε την ντοματα,λιγο ντοματοχυμο,την κανελα,το μπαχαρι
το πιπερι,
και συμπληρωνουμε νερακι μεχρι να σκεπαστει το κρεας,το
σκεπαζουμε και το αφηνουμε να σιγοβρασει.Σε ενα τηγανι τωρα βαζουμε να ζεσταθει
καλαμποκελαιο,και ριχνουμε λιγες λιγες τις μελιτζανες μεχρι να ροδισουν,
κι αφου εχει γινει το κρεας μας,τις ριχνουμε κι αυτες μεσα συμπληρωνοντας
αλατακι,και τις αφηνουμε να βρασουν για 1 δεκαλεπτο με τεταρτο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
ΑΡΝΙ ΣΟΥΒΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ