Χουνκιαρ μπεγιεντι το ονομαζαν στην πολη...οπως και να το λενε η νοστιμια του συγκεκριμενου φαγητου πιστεψτε με δεν αλλαζει. Απολαυστε το!!!
Ζεσταινουμε σε φαρδια κατσαρολα το ελαιολαδο και ριχνουμε το πλυμενο και στεγνο απο νερα κρεας
και το σωταρουμε πολυ καλα απο ολες τις μεριες.
Προσθετουμε τα κρεμμυδια το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν τα κρεμμυδια μας.
Κατοπιν σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ
και προσθετουμε την παστα ντοματας
με τις τριμμενες ντοματες.
Ριχνουμε τα μυρωδικα μας ολα εκτος απο αλατι το οποιο ριχνουμε παντα στο τελος,
προσθετουμε το ζεστο νερο σκεπαζουμε και το αφηνουμε σε μετρια φωτια να σιγοβρασει και να μεινει με πηχτη σαλτσουλα.
Εχουμε το νου μας να το ελεγχουμε να ανακατευουμε και αν χρειαστει να συμπληρωσουμε λιγο ζεστο νερακι.
Στην συνεχεια εχουμε πλυνει και σκουπισει καλα τις μελιτζανες,τις τρυπαμε με πηρουνι σε ολη τους την επιφανεια τις βαζουμε σε ταψι
και τις ψηνουμε στο γκριλ μεχρι να γινουν καταμαυρες σαν καμενες.Τις αφαιρουμε τις αφηνουμε να κρυωσουν
και κατοπιν τις ξεφλουδιζουμε και τις ψιλοκοβουμε με μαχαιρι.
Βαζουμε το βουτυρο να ζεσταθει σε κατσαρολιτα σε μετρια φωτια,
προσθετουμε το αλευρι να ψηθει ανακατευοντας με το συρμα,
προσθετουμε το γαλα
και ανακατευουμε μεχρι να δεσει η κρεμα.
Τοτε προσθετουμε τις μελιτζανες
αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο ανακατευουμε και αφαιρουμε απο την φωτια.
Τελος προσθετουμε το κασερι
ανακατευουμε





ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
ΑΡΝΙ ΣΟΥΒΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ