

Συνταγής
Εκτύπωση
ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΨΗΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ!!!
Χουνκιαρ μπεγιεντι το ονομαζαν στην πολη...οπως και να το λενε η νοστιμια του συγκεκριμενου
φαγητου πιστεψτε με δεν αλλαζει.
Απολαυστε το!!!
Συστατικά
- μοσχαρι - 1 κιλο ελια η’κιλοτο κομμενο σε μπουκιες
- κρεμμυδι - 2 ξερα τριμμενα
- σκορδο - 3 σκ. λιωμενες στην πρεσα
- ντοματες - 3-4 τριμμενες
- πελτε ντοματας - 2 κ.σουπα
- κοκκινο κρασι - 1 κρασοποτηρο
- δαφνη - 1 φυλλο
- μπαχαρι - 12 κοκους
- κανελα - 2-3 πρεζες τριμμενη
- γαρυφαλλο - 1 πρεζα τριμμενο
- ζαχαρη - 1 κ.γλυκου
- mix πιπεριων - μπολικο
- αλατι
- ελαιολαδο
- νερο - 1 1/2 κρασοποτηρο ζεστο
- ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
- μελιτζανες - 5 φλασκες
- γαλα - 1/2 λιτρο φρεσκο
- αλευρι - 2 κ.σουπας γεματες
- βουτυρο - 2 κ.σουπας
- κασερι - 2οο γρ. τριμμενο
- πιπερι
- αλατι
- μοσχοκαρυδο - 2 πρεζες
Εκτέλεση
- Ζεσταινουμε σε φαρδια κατσαρολα το ελαιολαδο και ριχνουμε το πλυμενο και στεγνο απο νερα κρεας
- και το σωταρουμε πολυ καλα απο ολες τις μεριες.
- Προσθετουμε τα κρεμμυδια το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν τα κρεμμυδια μας.
- Κατοπιν σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ
- και προσθετουμε την παστα ντοματας
- με τις τριμμενες ντοματες.
- Ριχνουμε τα μυρωδικα μας ολα εκτος απο αλατι το οποιο ριχνουμε παντα στο τελος,
- προσθετουμε το ζεστο νερο σκεπαζουμε και το αφηνουμε σε μετρια φωτια να σιγοβρασει και να μεινει με πηχτη σαλτσουλα.
- Εχουμε το νου μας να το ελεγχουμε να ανακατευουμε και αν χρειαστει να συμπληρωσουμε λιγο ζεστο νερακι.
- Στην συνεχεια εχουμε πλυνει και σκουπισει καλα τις μελιτζανες,τις τρυπαμε με πηρουνι σε ολη τους την επιφανεια τις βαζουμε σε ταψι
- και τις ψηνουμε στο γκριλ μεχρι να γινουν καταμαυρες σαν καμενες.Τις αφαιρουμε τις αφηνουμε να κρυωσουν
- και κατοπιν τις ξεφλουδιζουμε και τις ψιλοκοβουμε με μαχαιρι.
- Βαζουμε το βουτυρο να ζεσταθει σε κατσαρολιτα σε μετρια φωτια,
- προσθετουμε το αλευρι να ψηθει ανακατευοντας με το συρμα,
- προσθετουμε το γαλα
- και ανακατευουμε μεχρι να δεσει η κρεμα.
- Τοτε προσθετουμε τις μελιτζανες
- αλατι,πιπερι μοσχοκαρυδο ανακατευουμε και αφαιρουμε απο την φωτια.
- Τελος προσθετουμε το κασερι
- ανακατευουμε
- και σερβιρουμε σε καθε πιατο τον πουρε και στο κεντρο το κρεας με μπολικη πηχτη σαλτσουλα.