ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ!!!

svg120
Μερίδες: 4 άτομα
Δύσκολο

Συστατικά

  • μοσχαρι 1 κιλο νουα
    κρεμμυδι 2 ξερα ψιλοκομμενα
    σκορδο 2 σκ.ψιλοκομμενες
    πρασινη πιπερια 1 κομμενη σε λεπτες φετες
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    χυμο ντοματας 1/2 συσκευασια
    κοκκινο κρασι 1 ποτηρακι του κρασιου
    δαφνη 2 φυλλα
    κανελα 1/2 κ.γλυκου τριμμενη
    γαρυφαλο 1 πρεζα τριμμενο
    μπαχαρι 4-5 κοκους
    αλατι
    πιπερι
    ελαιολαδο
    ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
    πατατες 3 καθαρισμενες και κομμενες στα 4
    κολοκυθακια 3 καθαρισμενα και κομμενα στα 2
    καροτα 3 καθαρισμενα και κομμενα στα 2
    βουτυρο 1 κ.σουπας
    γαλα 1/2 κουπα φρεσκο (προαιρετικα)
    μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε σε κατσαρολα λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε το κρεας  αφου το εχουμε κοψει σε μετρια κομματια και το εχουμε πλυνει καλα, το σωταρουμε απο ολες τις μεριες,
  2. και τοτε προσθετουμε τα κρεμμυδια,σκορδο, πιπερια και τα σωταρουμε ολα μαζι καλα για 5 λεπτα,
  3. τα σβηνουμε με  το κρασακι αφηνουμε να εξατμιστει 
  4. και ριχνουμε ολα τα μυρωδικα εκτος απο το αλατι που το ριχνουμε παντα στο τελος του βρασμου.
  5. Ριχνουμε  τις ντοματες,
  6. νερακι τοσο οσο να σκεπαζει το κρεας χαμηλωνουμε την φωτια και σιγοβραζουμε μεχρι να μαλακωσει το κρεας μας και να μεινει με λιγη πηχτη σαλτσουλα.
  7. Για τον πουρε τωρα βαζουμε σε κατσαρολιτσα τα καθαρισμενα και κομμενα  λαχανικα με νερο να βρασουν
  8.  και αφου ετοιμαστουν τα σουρωνουμε,και  οπως ειναι καυτα τα πολτοποιουμε στο μουλτι η'στο μπλεντερ.
  9. Βαζουμε το βουτυρο να ζεσταθει σε μια κατσαρολιτσα
  10.  και ριχνουμε το γαλα (προαιρετικα γιατι τα κολοκυθακια και τα καροτα εχουν απο μονα τους νερακι δεν ειναι οπως η πατατα που εχει πολυ αμυλο)το μοσχοκαρυδο, 
  11.  τα λαχανικα,αλατι,πιπερι ,ανακατευουμε, και ειναι ετοιμος για να σερβιρουμε το κρεατακι και μπολικη σαλτσουλα επανω στον πουρε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Δεκεμβρίου 2011