

ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ!!!
Συστατικά
- μοσχαρι - 1 κιλο νουα
- κρεμμυδι - 2 ξερα ψιλοκομμενα
- σκορδο - 2 σκ.ψιλοκομμενες
- πρασινη πιπερια - 1 κομμενη σε λεπτες φετες
- ντοματακια κονκασε - 1 συσκευασια
- χυμο ντοματας - 1/2 συσκευασια
- κοκκινο κρασι - 1 ποτηρακι του κρασιου
- δαφνη - 2 φυλλα
- κανελα - 1/2 κ.γλυκου τριμμενη
- γαρυφαλο - 1 πρεζα τριμμενο
- μπαχαρι - 4-5 κοκους
- αλατι
- πιπερι
- ελαιολαδο
- ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
- πατατες - 3 καθαρισμενες και κομμενες στα 4
- κολοκυθακια - 3 καθαρισμενα και κομμενα στα 2
- καροτα - 3 καθαρισμενα και κομμενα στα 2
- βουτυρο - 1 κ.σουπας
- γαλα - 1/2 κουπα φρεσκο (προαιρετικα)
- μοσχοκαρυδο - 1 πρεζα
- αλατι
- πιπερι
Εκτέλεση
- Βαζουμε σε κατσαρολα λιγο ελαιολαδο να ζεσταθει και ριχνουμε το κρεας
αφου το εχουμε κοψει σε μετρια κομματια και το εχουμε πλυνει καλα,
το σωταρουμε απο ολες τις μεριες, - και τοτε προσθετουμε τα κρεμμυδια,σκορδο,
πιπερια και τα σωταρουμε ολα μαζι καλα για 5 λεπτα, - τα σβηνουμε με
το κρασακι αφηνουμε να εξατμιστει - και ριχνουμε ολα τα μυρωδικα εκτος απο το αλατι που το ριχνουμε παντα στο τελος του βρασμου.
- Ριχνουμε τις ντοματες,
- νερακι τοσο οσο να σκεπαζει το κρεας χαμηλωνουμε την φωτια
και σιγοβραζουμε μεχρι να μαλακωσει το κρεας μας και να μεινει με λιγη
πηχτη σαλτσουλα. - Για τον πουρε τωρα βαζουμε σε κατσαρολιτσα τα καθαρισμενα και κομμενα
λαχανικα με νερο να βρασουν - και αφου ετοιμαστουν τα σουρωνουμε,και
οπως ειναι καυτα τα πολτοποιουμε στο μουλτι η'στο μπλεντερ. - Βαζουμε το βουτυρο να ζεσταθει σε μια κατσαρολιτσα
- και ριχνουμε το γαλα
(προαιρετικα γιατι τα κολοκυθακια και τα καροτα εχουν απο μονα τους
νερακι δεν ειναι οπως η πατατα που εχει πολυ αμυλο)το μοσχοκαρυδο, - τα λαχανικα,αλατι,πιπερι
,ανακατευουμε, και ειναι ετοιμος για να σερβιρουμε το κρεατακι και μπολικη
σαλτσουλα επανω στον πουρε.