Ενα ονειρεμενο φαγητο για το Κυριακατικο και οχι μονο τραπεζι σας.
Πλουσια δεμενη κοκκινη σαλτσα με country-χωριατικες πατατουλες τηγανιτες συμπληρωνουν το τελειο αυτο φαγητο.
180
Μερίδες: 4
Εύκολο
Συστατικά
Μοσχαρι σπαλα κομμενο σε μετριες μεριδες 1 κιλο
Ξερο κρεμμυδι τριμμενο 1 τεμ.
Σκορδο λιωμενο στην πρεσα 2 σκελιδες
Καροτα τριμμενα 2 μεγαλα
Χυμο τοματας 500 γρ.
Παστα τοματας 1 κ.σουπας
Ελαιολαδο 70 ml
Κοκκινο ημιγλυκο κρασι 100 ml
Αλατι
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Μπαχαρι 5-6 κοκους
Κανελα τριμμενη 1/2 κ.γλυκου
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
Πατατες με την φλουδα 10 μετρια τεμ
Ριγανη
Παπρικα γλυκια η' καπνιστη
Σκορδο αποξηραμενο
Αλατι θαλασσινο χοντροτριμμενο
Φρεσκοτριμμενο πιπερι
Καλαμποκελαιο για το τηγανι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Με ενα σφουγγαρακι σκληρο τριβουμε την φλουδα απο τις πατατες τις πλενουμε πολυ πολυ καλα,τις κοβουμε σε χονδρες κυδωνατες φετες και τις αφηνουμε μεσα σε μπολικο κρυο νερο σκεπασμενες μεχρι την ωρα που θα τις τηγανισουμε.
Σε κατσαρολα βαζουμε να ζεσταθει το ελαιολαδο,και προσθετουμε το κρεας.
Το σωταρουμε απο ολες τις μεριες μεχρι να παρει ενα ελαφρυ χρωμα.
Κατοπιν προσθετουμε το κρεμμυδι,σκορδο και καροτα.
Τα σωταρουμε ολα μαζι για λιγο και σβηνουμε με το κρασι,αφηνοντας το να εξατμιστει.
Στην συνεχεια προσθετουμε το χυμο τοματας με την παστα.
Τα μυρωδικα,και βραστο νερο ισα να σκεπαζει το κρεας.
Σιγοβραζουμε το κρεας μας,μεχρι να μαλακωσει και δεσει η σαλτσα.
Σε βαθυ τηγανι βαζουμε να ζεσταθει το καλαμποκελαιο και προσθετουμε λιγες λιγες πατατες μεσα απο το νερο χωρις να τις εχουμε στραγγιξει..απλα με το χερι μας τιναζουμε να φυγουν τα περιττα νερα.
Αφου τηγανιστουν τις αφαιρουμε με τρυπητη κουταλα σε πιατελα.
Τις πασπαλιζουμε με ολα τα μυρωδικα σε αναλογη ποσοτητα της αρεσκειας μας.
Σερβιρουμε σε πιατα πατατουλες με μοσχαρακι με μπολικη σαλτσουλα απο πανω.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κοτοπουλο Στη Σουβλα ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
ΑΡΝΙ ΣΟΥΒΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΟΥΒΛΑ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ