ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ!!!

Λαχταριστό πικάντικο πιάτο για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων!!!

svg120
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο

Συστατικά

  • μοσχαρι 1.200 γραμμ. (ποντίκι, νουά ή χτένι σπάλας)
    ελαιόλαδο 3 κ.σ.
    κρεμμύδι 1 μεγάλο ξερό , ψιλοκομμένο
    πάπρικα 1 κ.σ. γλυκιά
    πιπέρι καγιέν 1 κ.γλ. (προαιρετικά)
    πιπεριες 2 κόκκινες πιπεριές
    ντομάτες 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φρέσκες ή μια συσκευασια κονκασέ εμπορίου
    αλεύρι 1 κ.σ. ή κορνφλάουερ αλάτι
    γιαουρτι 1 κεσεδάκι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ ώσπου να γυαλίσει (όχι να κάνει χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Κοβουμε σε μικρες μπουκιες το κρεας,και αφου το πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγέν,
  3.  σωτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα 
  4. και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας.
  5.  Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (μικρά τετράγωνα) ή σε λεπτά μπαστουνάκια και τα προσθετουμε στην κατσαρολα.
  6. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλατίζουμε
  7.  και αφού σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄ ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.Εαν χρειαστει στην πορεια του μαγειρεματος ριχνουμε λιγο νερακι.
  8. Σ' ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό 
  9. και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε αυγολέμονο.
  10. Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό ανακατευουμε
  11.  και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Κουναμε κυκλικα την κατσαρολα να παει παντου.
  12. Σερβίρουμε με ρύζι. Εναλλακτικά το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινό (στρογγυλό ή κιλότο από μπούτι ή σπάλα).
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 16 Οκτωβρίου 2011