

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ!!!
Λαχταριστό πικάντικο πιάτο για τους λάτρεις των έντονων γεύσεων!!!
Συστατικά
- μοσχαρι - 1.200 γραμμ. (ποντίκι, νουά ή χτένι σπάλας)
- ελαιόλαδο - 3 κ.σ.
- κρεμμύδι - 1 μεγάλο ξερό , ψιλοκομμένο
- πάπρικα - 1 κ.σ. γλυκιά
- πιπέρι καγιέν - 1 κ.γλ. (προαιρετικά)
- πιπεριες - 2 κόκκινες πιπεριές
- ντομάτες - 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φρέσκες ή μια συσκευασια κονκασέ εμπορίου
- αλεύρι - 1 κ.σ. ή κορνφλάουερ αλάτι
- γιαουρτι - 1 κεσεδάκι
Εκτέλεση
- Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ ώσπου να γυαλίσει (όχι να κάνει χρώμα), ανακατεύοντας συνεχώς.
- Κοβουμε σε μικρες μπουκιες το κρεας,και αφου το πασπαλίσουμε με την πάπρικα και το καγέν,
- σωτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα
- και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10΄ να βγάλει τα υγρά του στη βάση της κατσαρόλας.
- Καθαρίζουμε τις πιπεριές από σπόρους και μεμβράνες και τις ψιλοκόβουμε σε καρεδάκια (μικρά τετράγωνα) ή σε λεπτά μπαστουνάκια και τα προσθετουμε στην κατσαρολα.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, αλατίζουμε
- και αφού σκεπάσουμε με καπάκι την κατσαρόλα σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15΄ ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.Εαν χρειαστει στην πορεια του μαγειρεματος ριχνουμε λιγο νερακι.
- Σ' ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι με 2 κ.σ. νερό
- και προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας να ενωθούν όπως κάνουμε όταν φτιάχνουμε αυγολέμονο.
- Παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό ανακατευουμε
- και όλο μαζί το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Κουναμε κυκλικα την κατσαρολα να παει παντου. - Σερβίρουμε με ρύζι. Εναλλακτικά το φαγητό αυτό μπορούμε να το φτιάξουμε και με χοιρινό (στρογγυλό ή κιλότο από μπούτι ή σπάλα).
Η συνταγη ειναι της Αργυρως Μπαρμπαριγου