ΚΡΕΑΤΙΚΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ!!!

Μοσχομυρισε το σπιτικο μας σημερα!!! Ηταν νοστιμοτατο γι'αυτο θελω να το μοιραστω μαζι σας!!!

svg120
Μερίδες: 4 άτομα
Δύσκολο

Συστατικά

  • μοσχαρι 1 κιλο
    κρεμμυδακια 1 1/2 κιλο μικρα
    κρεμμυδι 1 (εξτρα)
    σκορδο 2 σκ.
    δαφνη 2-3 φυλλα
    δεντρολιβανο 2-3 κλωναρια
    πελτε ντοματας 2 κ.σουπας
    χυμο ντοματας Μιση συσκευασια
    ξυδι 100 ml
    αλατι
    πιπερι
    κανελα 1 πρεζα τριμμενη
    γαρυφαλλο 1 πρεζα
    ελαιολαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Απο το προηγουμενο βραδυ,εχουμε καθαρισει τα κρεμμυδακια και τα εχουμε βαλει σε μια λεκανη με νερο,οπου αλλαζουμε το νερο σε  τακτα διαστηματα ωστε να φυγει η σπιρταδα τους.
  2. Βαζουμε στην κατσαρολα μας λιγο ελαιολαδο,και σωταρουμε ενα ψιλοκομμανο κρεμμυδι με το σκορδο,
  3. και στην συνεχεια ριχνουμε το μοσχαρακι μας κομμενο και πλυμενο σε μεριδες, και τα σωταρουμε καλα.
  4. Σβηνουμε με το ξυδι,
  5. και ριχνουμε τον ντοματοχυμο,τον ντοματοπελτε, τα φυλλα δαφνης,το δεντρολιβανο,πιπερι,κανελα,γαρυφαλλο ριχνουμε και νερακι και το αφηνουμε να σιγοβρασει.
  6.  
  7. Οταν δουμε οτι το κρεας μας κοντευει να γινει,ριχνουμε  και τα κρεμμυδακια να βρασουν,χωρις ομως να λιωσουν.
  8. Μολις μεινει το στιφαδο μας,με την σαλτσουλα του,τοτε ριχνουμε  και το αναλογο αλατακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Οκτωβρίου 2010