ΘΕΡΜΙΔΕΣ:388/μεριδα
 
ΥΛΙΚΑ:
 
5 μελιτζανες(850γρ.)
4 μεγαλα κολοκυθακια(900γρ.)
2 μεγαλες πατατες(500γρ.)
500 γρ. απαχο κιμα.
2 μετρια κρεμμυδια ψιλοκομμενα
3 μετριες τοματες λυωμενες
1/2 φλυτζανι λαδι
100ml λευκο κρασι
αλατι-πιπερι
 
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ:
1.5 λιτρο γαλα αποβουτυρωμενο
100γρ. αλευρι
λιγο αλατι
2 κουταλιες σουπας λαδι
μοσχοκαρυδο
 
Βαζουμε ολα τα παραπανω υλικα σε 1 κατσαρολα(σε μετρια φωτια) και ανακατευουμε συνεχεια μεχρι να πηξει η μπεσαμελ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοβουμε τις μελιτζανες,τα κολοκυθακια και τις πατατες σε φετες και τα τοποθετουμε στο ταψι αφου πρωτα βαλουμε λαδοκολλα.
Τις αλατιζουμε και τις αλειφουμε με 1 βουρτσακι λαδι και απο τις 2 πλευρες.
Τις ψηνουμε στο φουρνο μεχρι να ροδισουν.
 
Βαζουμε τον κιμα στο τηγανι σε σιγανι φωτια μεχρι να φυγει το νερο.
Προσθετουμε το κρεμμυδι και αφου μαλακωσει προσθετουμε 2 κουταλιες σουπας ελαιολαδο και σβηνουμε με το κρασι.
Προσθετουμε τις τοματες και τις αφηνουμε μεχρι να «πιουν» το νερο τους.
 
Σε ενα σκευος πυρεξ βαζουμε κατα σειρα:πατατες-κιμα-κολοκυθακια-κιμα-μελιτζανες και σκεπαζουμε με τη μπεσαμελ που εχουμε ηδη φτιαξει.
Σκεπαζουμε το πυρεξ μας και ψηνουμε για περιπου 1/2 ωρα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους.
 
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δείτε επίσης