ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ!!!

Αγαπημενο και φημισμενο φαγητο σε πολλους ο μουσακας,αλλα τυλιγμενος με φυλλο σφολιατας πιστευω πως ειναι και δινει μια αλλη εξαιρετικη διασταση γευσης στον ουρανισκο.. Δοκιμαστε τον ειναι εξαιρετικος!!!!

svg70
Μερίδες: 4 άτομα
Δύσκολο

Συστατικά

  • φυλλο σφολιατας 1
    μελιτζανες 2 μετρια κομμενες σε φετες 400 γρ.
    πατατες 2 μετρια κομμενες σε φετες 330 γρ.
    κιμα μοσχαρισιο 180 γρ. ( να ειναι το πηχτο ταχινι και οχι το νερουλο)
    κρεμμυδι 1 μετριο ξερο τριμμενο
    σκορδο 2 σκ. λιωμενες στην πρεσα
    πιπερια κερατο 1 ψιλοκομμενη
    ντοματες 2 κοκκινες ωριμες τριμμενες
    μαιντανο 2 κ.σουπας ψιλοκομμενο
    δυοσμο 1 κ.σουπας φρεσκο
    λευκο κρασι 1 σφηνακι
    ελαιολαδο 50 ml
    αλατι
    πιπερι
    ριγανη 1 πρεζα
    ζαχαρη 1 πρεζα
    κεφαλοτυρι Λιγο τριμμενο
    μπαχαρι 4 κοκους
    αβγα 1 κροκο και λιγο γαλα για το αλειμμα της σφολιατας
    ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
    γαλα 250 ml φρεσκο
    βουτυρο 1 κ.γλυκου
    κορν φλαουρ 2 κ.σουπας
    αλατι
    πιπερι φρεσκοτριμμένο
    μοσχοκαρυδο λιγο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε σε κατσαρολιτσα το ελαιολαδο να ζεσταθει και σωταρουμε κρεμμυδι,σκορδο πιπερια.
  2. Κατοπιν ριχνουμε τον κιμα
  3. και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να αλλαξει χρωμα ο κιμας. Σβηνουμε με το κρασι,αφηνουμε να εξατμιστει για λιγο το αλκοολ,
  4. και προσθετουμε τις ντοματες,
  5. πιπερι,μπαχαρι, ζαχαρη και 50  ml νερο.
  6. Σκεπαζουμε και αφηνουμε να βρασει σε χαμηλη θερμοκρασια μεχρι να πιει ολα τα υγρα. Τελος προσθετουμε μαιντανο δυοσμο αλατι ανακατευουμε και το αφηνουμε στην ακρη.
  7. Σε κατσαρολιτσα βαζουμε τα 150  ml γαλα με το βουτυρο να ζεσταθουν
  8.  και στο υπολοιπο γαλα διαλυουμε το κορν φλαουρ,μολις δουμε οτι το γαλα αχνιζει προσθετουμε το υπολοιπο σε μετρια θερμοκρασια αυτα
  9.  και ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα.
  10. Τελος προσθετουμε αλατι,φρεσκοτριμμενο πιπερι,και λιγο μοσχοκαρυδο.
  11. Ανακατευουμε και προσθετουμε τον κιμα η'την κρεμα στον κιμα ανακατευουμε πολυ καλα και αφηνουμε στην ακρη να κρυωσουν εντελως.
  12. Εχουμε κοψει και αλατισει τα λαχανικα μας,και τα βαζουμε σε στρωμενη με λαδοκολλα λαμαρινα οπου την εχουμε ψεκασει με ελαιολαδο ψεκαζουμε και τα λαχανικα μας
  13.  και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 -190 βαθμους μεχρι να μαλακωσουν και να παρουν ενα ελαφρυ χρωμα.
  14. Αφαιρουμε απο τον φουρνο και τα αφηνουμε να κρυωσουν. Τελος βγαζουμε την σφολιατα απο το ψυγειο την στρωνουμε επανω στο χαρτι της στον παγκο μας,και βαζουμε 2 στρωσεις πατατες αφηνοντας λιγο κενο στα πλαινα του φυλλου,και διπλα στις πατατες 2 στρωσεις με τις μελιτζανες,πασπαλιζουμε με λιγο τυρι,
  15. προσθετουμε τον κιμα και τον στρωνουμε καλα επανω σε πατατες και μελιτζανες πασπαλιζουμε με τυρι,
  16. και ξεκιναμε και ρολαρουμε το φυλλο μας με προσοχη. Αλειφουμε με λιγο νερο το τελειωμα και ενωση του φυλλου για να κολλησει και μην ανοιξει στο ψησιμο
  17.  καθως επισης κλεινουμε με τον ιδιο τροπο και τα πλαινα του.
  18. Τοποθετουμε με προσοχη το ρολο σε ταψι του φουρνου οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα με την ενωση προς τα κατω. Διαλυουμε τον κροκο με λιγο γαλα και με πινελο αλειφουμε την σφολιατα
  19.  και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 30 -35 λεπτα μεχρι να παρει ενα ωραιο χρυσοκιτρινο χρωμα.
  20. Αφου ψηθει αφηνουμε να σταθει για λιγο για να μπορεσουμε να κοψουμε καλα κομματια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 21 Μαΐου 2014