ΛΑΧΑΝΙΚΑΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΜΟΥΣΑΚΑΣ!!!

Λατρεμενο καλοκαιρινο φαγητο με αρκετες θερμιδες θα ελεγα μα πολυ πολυ ΝΟΣΤΙΜΟ!!! Εγω τον μουσακα τον φτιαχνω με πατατες και μελιτζανες και μερικες φορες προσθετω και κολοκυθακια,τα οποια λαχανικα τα τηγανιζω απο το προηγουμενο βραδυ,ωστε να στραγγισουν και να φυγουν τα περιττα λαδια. Αλλοι τα λαδωνουν τα λαχανικα και τα ψηνουν στο φουρνο για πιο λαιτ. Να σας πω την αληθεια καποια φορα τα εψησα κι εγω στον φουρνο και το μετανοιωσα,καμια σχεση δεν ειχε σε νοστιμια με τα τηγανιτα. Για ενα μετριο ταψι Νο30

svg45
Μερίδες: 8 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • μελιτζανες 3
    πατατες 4-5 μεγαλουτσικες
    κολοκυθια 3 μεγαλουτσικα(προαιρετικα)
    τυρι Τυρι τριμμενο της αρεσκειας σας
    αλατι
    κιμα
    μπεσαμελ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε πολυ καλα τα λαχανικα μας και τα κοβουμε σε μακροστενες λωριδες μετριες σε παχος ουτε πολυ χοντρες,ουτε πολυ λεπτες. Σε τηγανι προσθετουμε ελαιολαδο και αφου ζεσταθει τα τηγανιζουμε ελαφρα ισα να παρουν ενα χρωμα,
  2. και τα αφηνουμε να στραγγισουν σε πιατελα με χαρτι η'σε σουρωτηρι της ταπερ ειδικο που ειναι για τετοιου ειδους δουλεια.
  3. Αυτα τα κανω απο το προηγουμενο βραδυ καθως και τον κιμα Παιρνουμε λοιπον το ταψι και στρωνουμε πρωτα ολες τις πατατες.(Σε καθε στρωση λαχανικων ριχνουμε το αναλογο αλατακι) Απο πανω ριχνουμε λιγο τυρι τριμμενο,
  4. στην συνεχεια στρωνουμε τις μελιτζανες παλι τυρι τριμμενο,
  5. κατοπιν τα κολοκυθακια(αν βαλετε στο φαγητο) τυρι τριμμενο και παλι,
  6. κατοπιν ριχνουμε τον κιμα τυρι τριμμενο
  7. και τελος προσθετουμε την μπεσαμελ μας που την στρωνουμε με σπατουλα να παει παντου ομοιομορφα,ριχνουμε τυρι τριμμενο και σκορπιζουμε με το χερι μας λιγο βουτυρακι.
  8. Αφου εχουμε προθερμανει τον φουρνο μας τον ψηνουμε για 35 με 40 λεπτα στον αερα στους 180 βαθμους μεχρι να ροδισει η κρεμα μας.(αναλογα τον φουρνο)
  9. Τον αφηνουμε να κρυωσει λιγο αφου ψηθει ωστε να μπορεσουμε να τον κοψουμε και να σερβιρουμε σωστα και ομορφα κομματια.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 21 Ιουλίου 2012