Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια λεκανη ριχνουμε τον χυμο πορτοκαλιου,
- το πετιμεζι,
- το λαδι,
- τη ζαχαρη,
- ανακατευουμε να διαλυθει η ζαχαρη
και στην συνεχεια ριχνουμε τα υπολοιπα
υλικα εκτος απο το αλευρι,
- ανακατευουμε να ενωθουν καλα τα υλικα,
και τελος ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι
- μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη
που να κολλαει στο χερι.Την αφηνουμε 20-30 λεπτα να ξεκουραστει.
- Κατοπιν παιρνουμε λιγη ζυμη στο χερι μας οσο ενα καρυδι,την βαζουμε
στον παγκο εργασιας την κανουμε ενα μετριο μπαστουνι,
- πλαθουμε ενα
σαλιγκαρο και τα τοποθετουμε σε λαμαρινα στρωμενη με λαδοχαρτο,και τα πασπαλιζουμε με σουσαμι.
- Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους στον αερα για 15
λεπτα(βεβαια αναλογα τον φουρνο μας)εμενα στα 15 λεπτα ηταν ετοιμα.
- Αφου ψηθουν τα βαζουμε σε σχαρα να κρυωσουν και μετα τα φυλαμε σε ταπερ καλα κλεισμενα.
Δωστε στα παιδακια σας να συνοδεψουν το γαλατακι τους,κι εσεις το καφεδακι σας!!
ΥΓ:
Οποιαδηποτε συνταγη ομοια που κυκλοφορει στο διαδυκτιο ειναι αντιγραφη της δικης μου.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 4 Οκτωβρίου 2011
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια