Τα Αγαπημενα σε ολους μας μουστοκουλουρα μεταμορφωνονται σε ενα Υπέροχο Μυρωδάτο και ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ Κεικ απο Πετιμεζι που σε συνδυασμο με μαυρες σταφιδες σας υποσχεται Μονοαδικες στιγμες απολαυσης για εσας και την Οικογενεια σας.
Καλή Επιτυχία !!!
5
Μερίδες: 12
Πολύ εύκολο
Συστατικά
ΠΕΤΙΜΕΖΙ 300ml
ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ η ΗΛΙΕΛΑΙΟ 185ml
ΦΥΣΙΚΟ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 200ml
ΚΟΝΙΑΚ 40ml
ΣΟΔΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 1 1/2 κ.γλυκού
ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ 3 κ.γλυκού
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ 1/4 κ.γλυκού
ΣΟΥΣΑΜΙ για πασπαλισμα
ΦΑΡΙΝ ΑΠ 450γρ
ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΜΑΥΡΕΣ 100γρ
ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ απο 2 πορτοκαλια
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ 1/4 κ.γλυκού
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ενα μπολ ριχνουμε ολα τα υγρα υλικα.Καλαμποκελαιο,πετιμεζι,κονιακ το χυμο πορτοκαλι οπου μεσα στον χυμο διαλυουμε την σοδα πανω απο το μπολ γιατι φουσκωνει.
Με ενα συρμα ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν τα υγρα και να διαλυθει το πετιμεζι.
Στην συνεχεια προσθετουμε τα μυρωδικα μας,την κανελα,το γαρυφαλο,το ξυσμα πορτοκαλιων
το μοσχοκαρυδο και ανακατευουμε.
Τωρα προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι μας ανακατευοντας μεχρι να σχηματιστει ενας πηχτος χυλος.
Τελος προσθετουμε τις σταφιδες μας αφου πρωτα τις εχουμε αλευρωσει και ανακατευουμε.
Εχουμε λαδωσει και αλευρωσει ενα ταψι Νο28 οπου ριχνουμε το μιγμα μας και το ισιωνουμε να παει παντου ομοιομορφα και πασπαλιζουμε ολη την επιφανεια με σουσαμακι.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στις αντιστασεις στους 160 βαθμους για 30-35 λεπτα αναλογα το φουρνο μας.
Μην φοβηθειτε σκασιματα που θα δημιουργηθουν στην επιφανεια του κεικ απλα ετσι γινεται.
Αφηστε το μεσα στο ταψι να κρυωσει εντελως και μετα κοψτε το σε κομματια.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εύκολη Βασιλόπιτα Κέικ Με Αρωματα Εσπεριδοειδων ΣΟΥΠΕΡ Αφράτη
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ
Βασιλοπιτα Κέικ Αφρατη και Πανεύκολη