Αρωματικα μπισκοτα με χυμο και ξυσμα φρεσκου πορτοκαλιου και κανελας...χωρις αλευρι και ζαχαρη..
αλλα με σιμιγδαλι και φρουκτοζη.
Δοκιμαστε τα!!!
Μερίδες: 30 κομμάτια
Συστατικά
σιμιγδαλι 400 γρ. χονδρο περασμενο απο το μουλτι (οσο μπορει να τριφτει)
σιμιγδαλι 400 γρ. ψιλο περασμενο απο το μουλτι (οσο μπορει να τριφτει)
χυμό πορτοκάλι 200 ml φυσικο
Ξυσμα απο πορτοκαλι 1
ελαιολαδο 200 ml
σόδα μαγειρικής 1 κ.γλυκου διαλυμενη στον φυσικο χυμο πορτοκαλιου
μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
κανελα 2 κ.γλυκου σκονη
φρουκτοζη 150 γρ.
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μπολ βαζουμε το ελαιολαδο τον χυμο πορτοκαλιου οπου εχουμε διαλυσει την σοδα,
την φρουκτοζη
και ανακατευουμε μεχρι να διαλυθει η ζαχαρη.
Προσθετουμε το ξυσμα,την κανελα ανακατευουμε
και τελος προσθετουμε σιμιγδαλι με μπεικιν και ζυμωνουμε
μεχρι να εχουμε μια ζυμη που να πλαθεται.
Την σκεπαζουμε και την βαζουμε στο ψυγειο για 1/2 ωριτσα.
Κατοπιν παιρνουμε μερος της ζυμης οσο ενας κεφτες πλαθουμε, πατικωνουμε με την παλαμη μας και τα τοποθετουμε σε λαμαρινα του φουρνου μας,οπου εχουμε στρωσει λαδοκολλα
και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 175 βαθμους για 15 λεπτα
μεχρι να παρουν χρωμα πανω-κατω (και αναλογα το φουρνο)Τα αφαιρουμε απο την λαμαρινα τα αφηνουμε σε σχαρα να κρυωσουν.
Εαν θελουμε μπορουμε να τα κανουμε γεμιστα με μαρμελαδα της αρεσκειας μας.
Δεν ειναι πολυ γλυκα στην γευση,μπορειτε αναλογα τα γουστα σας να προσθεσετε παραπανω.Εαν ομως τα κανετε γεμιστα με μαρμελαδα δεν χρειαζεται να αυξησετε την φρουκτοζη.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νηστίσιμα Κουλουράκια με 3 Υλικα ΜΟΝΟ
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
PETIT FOUR - ΠΤΙ ΦΟΥΡ