ΚΕΙΚΜΠΟΥΦΕΣ

MUFFINS ΜΕ ΓΕΥΣΗ DERBY!!!

Υπεροχα γεματα με σοκολατα μαφινς με την γευση του αγαπημενου σοκολατενιου τραγανου σνακ ντερμπι. Καθαρες,γεματες  μαστιχωτες γευσεις ξεχυνονται στον ουρανισκο και ξετρελαινουν μικρους και μεγαλους. Δικα σας!!!

svg35
Μερίδες: 20 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • κουβερτουρα 170 γρ. τεμαχισμενη σε μικρα κομματια
    κουβερτουρα γαλακτος 170 γρ. τεμαχισμενη σε μικρα κομματια
    βουτυρο 200 γρ. αγελαδος κομμενο σε κυβους
    ζάχαρη 250 γρ. κρυσταλλικη
    αβγα 3
    αλευρι φαριν απ 400 γρ.
    μπεικιν παουντερ 2 κ.γλυκου
    derby 6 τεμαχια κομμενα σε μικρα καρε
    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    τυρι κρεμα 250 γρ.
    ζάχαρη άχνη 2 φλ.τσαγιου
    βουτυρο 1 κ.σουπας γεματη αγελαδος
    χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικα)
    ινδικη καρυδα τριμμενη για πασπαλισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Λιωνουμε σε μπεν μαρι τις κουβερτουρες μαζι με το βουτυρο
  2. ανακατευοντας συνεχως μεχρι να λιωσουν.
  3. Κατοπιν προσθετουμε την ζαχαρη,ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.
  4. Στην συνεχεια προσθετουμε ενα ενα τα αυγα και ανακατευουμε μεχρι να ενσωματωθει το καθε αυγο με τα υπολοιπα υλικα και μετα προσθετουμε το αλλο.
  5. Αφαιρουμε απο την φωτια και ριχνουμε λιγο λιγο το αλευρι  με το μπεικιν χωρις να σταματαμε το ανακατεμα
  6. και τελος προσθετουμε τα ντερμπι.. ανακατευουμε πολυ καλα
  7. και προσθετουμε σε ατομικα αντικολλητικα φορμακια μεχρι την μεση της καθε φορμας μιγμα. Αν δεν εχουμε αντικολλητικα φορμακια τοτε βουτυρωνουμε και τα αλευρωνουμε.
  8. Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 190 βαθμους στον αερα για 15 λεπτα. Αφου τα αφαιρεσουμε απο το φουρνο τα αφηνουμε να σταθουν 10 λεπτα και μετα τα ξεφορμαρουμε.
  9. Χτυπαμε στο μουλτι η με μιξερ χειρος ολα τα υλικα για την επικαλυψη,βουτυρο,τυρι κρεμα και αχνη μεχρι να αφρατεψουν. Αν θελουμε ριχνουμε και χρωμα ζαχαροπλαστικης τοσο οσο θελουμε το χρωμα μας να ειναι..και ανακατευουμε πολυ καλα.
  10. Με ενα κουταλι απλωνουμε την κρεμα σε καθε κεκακι,πασπαλιζουμε με ινδικη καρυδα,τα τοποθετουμε μεσα σε καραμελοχαρτα σερβιρουμε και απολαμβανουμε την υπεροχη γευση τους.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Φεβρουαρίου 2017