ΓΛΥΚΑΚΕΙΚ

MUFFINS ME ΚΕΡΑΣΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΛΙΚΕΡ ΚΕΡΑΣΙ!!!

Μαφινς με φρεσκα ολοκληρα κερασια,νιφαδες κουβερτουρας  ποτισμενα με λικερ κερασι, πανευκολα χωρις την χρηση του μιξερ. Απολαυστε τα!!!

svg30
Μερίδες: 12 κομματια
Εύκολο

Συστατικά

  • αλευρι φαριν απ 2 φλ. (290 γρ.)
    ζαχαρη 1/2 φλ.
    γαλα 2/3 φλ.
    αβγα 1
    βουτυρο 125 γρ. λιωμενο και χλιαρο
    κερασια 1 φλ. χωρις κουκουτσια +12 κερασια ολοκληρα χωρις κουκουτσια αλλα με το κοτσανι τους
    κουβερτουρα 50 γρ.νυφαδες
    κερασι 50 ml λικερ

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε  λεκανιτσα εχουμε κοσκινισει το αλευρι,εχουμε βαλει τα κερασια κομμενα στα 2,και τις νυφαδες κουβερτουρας.
  2. Σε αλλη λεκανιτσα ριχνουμε το λιωμενο χλιαρο βουτυρο,τη ζαχαρη,το αυγο,
  3.  το γαλα
  4. και τα χτυπαμε με το συρμα λιγο να ενωθουν τα υλικα γιατι η ζαχαρη ηδη θα λιωσει αμεσως απο το χλιαρο βουτυρο,
  5.  τα προσθετουμε στο αλευρι
  6.  και ανακατευουμε καλα να ενωθουν ολα τα υλικα.
  7. Παιρνουμε τα ειδικα ταψακια με τις θηκες για μαφινς τα βουτυρωνουμε
  8.  και με κουταλι τις γεμιζουμε μεχρι την μεση,
  9. μπηγουμε  ελαφρα στη μεση απο 1 ολοκληρο κερασι με το κοτσανι αλλα χωρις κουκουτσι.
  10.  Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 170 βαθμους για 20-25 λεπτα. Τα βγαζουμε απο τον φουρνο
  11.  και ετσι οπως ειναι ζεστα με ενα πινελο τα βρεχουμε με το λικερ κερασι  και τα βαζουμε σε χαρτινες θηκες.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 15 Ιουνίου 2013