Ευκολος γρηγορος και πεντανοστιμος ουζομεζες του καλοκαιριου τα μυδια,δοκιμαστε τα και δεν θα χασετε!!!
25
Μερίδες: 4 άτομα
Μέτριο
Συστατικά
μυδια 1 κιλο με το κελυφος
σκορδο 3 σκελιδες ψιλοκομμενες
νερο 1/2 νεροποτηρο
ριγανη 1 κ.του γλυκου
ελαιολαδο 3 κ.της σουπας
ουζο 1 σφηνακι
λεμονι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Με ενα σφουγγαρακι τριβουμε καλα τα μυδια και τα πλενουμε.
Σε κατσαρολα η βαθυ τηγανι ριχνουμε το νερο και μολις αρχισει να βραζει ριχνουμε
τα μυδια και προσεχουμε να δουμε να ανοιξουν ολα.(Οτι δεν ανοιγει το πεταμε στα σκουπιδια)
Στην συνεχεια ριχνουμε το λαδακι,το σκορδο,την ριγανη ανακατευουμε
και τελος ριχνουμε
το ουζο βραζουμε για ενα λεπτο ακομα,
και σερβιρουμε με ολο το ζουμακι και τελος στυβουμε
απο πανω το λεμονακι.
ΥΓ:Τα αφηνουμε να βρασουν 5-6 λεπτα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο