Ενα υπεροχο πεντανοστιμο ορεκτικο με πλουσιο αρωμα φρεσκου δυοσμου και μια απλη νοτα μυρωδατου ουζου!!!
Μερίδες: 4
Πολύ εύκολο
Συστατικά
Μυδια ψιχα 500 γρ.
Κρεμμυδι ξερο τριμμενο 1 τεμ.
Σκορδο ψιλοκομμενο 3 σκελ.
Πρασινη πιπερια κομμενη ζουλιεν 1 τεμ.
Τοματες τριμμενες 500 γρ.
Φετα τυρι χοντροκομμενη 150-200 γρ.
Ουζο 40 ml
Μαιντανος ψιλοκομμενος
Δυοσμος φρεσκος ψιλοκομμενος 20 φυλλαρακια
Αλατι
Πιπερι
Ριγανη
Ελαιολαδο 100 ml
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε φαρδυ αντικολλητικο τηγανι ζεσταινουμε το ελαιολαδο,προσθετοντας στην συνεχεια το κρεμμυδι,σκορδο πιπερια σωταρωντας τα μεχρι να μαλακωσουν.
Στην συνεχεια τα σβηνουμε με το ουζο.
Αφηνουμε να εξατμιστει το ουζο και προσθετουμε τις τριμμενες τοματες.
Προσθετουμε αλατι,πιπερι,ριγανη και αφηνουμε να βρασει η σαλτσα σε μετρια φωτια 8-10 λεπτα.
Κατοπιν προσθετουμε τα μυδια.
Ανακατευουμε και αφηνουμε να βρασουν 3-4 λεπτα.
Αποσυρουμε το τηγανι απο την φωτια και προσθετουμε την τριμμενη φετα,μαιντανο,δυοσμο.
Ανακατευουμε πολυ καλα να ενωθουν και τα τελευταια υλικα που προσθεσαμε και τα σερβιρουμε ζεστα με τηγανιτες πατατουλες και μπολικο φρεσκο ψωμακι για βουτιτσες.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Σπετσοφαι Παραδοσιακο Αλλιως
Σαγανακι Κανταιφι Διαφορετικο