Ενα πεντανοστιμο θαλασσινο ορεκτικο-μεζεδακι τηγανιτο, τυλιγμενο σε τραγανο χρυσαφενιο κουρκουτι που συνοδευεται ιδανικα με σκορδαλια.
Τελειος μεζες για ουζοτσιπουροκαταστασεις...
Δοκιμαστε τα!!!
Πολύ εύκολο
Συστατικά
μυδια 500 γρ. ψιχα
σοδα αναψυκτικο 330 ml
αλευρι φαριν απ 250 γρ. (περιπου) κοσκινισμενο
ουζο 1 σφηνακι
αλατι
πιπερι
ελαιολαδο ή καλαμποκέλαιο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Πλενουμε πολυ καλα τα μυδια τα σουρωνουμε,τα αλατοπιπερωνουμε.
Σε λεκανη προσθετουμε την υγρη σοδα,το ουζο και σιγα σιγα προσθετουμε το αλευρι ανακατευοντας,μεχρι να εχουμε εναν πηχτο χυλο.Προσθετουμε αλατι,πιπερι και ριχνουμε μεσα τα μυδια,βυθιζοντας τα.
Ζεσταινουμε το λαδι μας καλα σε κατσαρολιτσα,και με ενα κουταλι σουπας παιρνουμε 2 με 3 μυδια με τον χυλο και τα ριχνουμε στο καυτο λαδι,βαζουμε τοσα οσο να ειναι ευρυχωρα να τηγανιστουν σωστα απο ολες τις μεριες
το πολυ 2 λεπτα, να εχουν παρει ενα χρυσοκιτρινο χρωμα,και με τρυπητη κουταλα τα αφαιρουμε σε απορροφητικο χαρτι.
Τα σερβιρουμε ζεστα με σκορδαλια ουζακι η'τσιπουρακι.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 25 Φεβρουαρίου 2015
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
Γαριδομακαρονάδα με Ούζο Πεντανόστιμη
Πρασοπιτα Νηστισιμη Πιτα με Τραγανο Φυλλο