ΘΑΛΑΣΣΙΝΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑΡΥΖΙ

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ!!!

Απλο,λιτο,μα νοστιμοτατο...

svg30
Μερίδες: 4 άτομα
Εύκολο

Συστατικά

  • μυδια 1 κιλο φρεσκα
    ρυζι 1 1/2 κουπα καρολινα
    ουζο 1 σφηνακι
    κρεμμυδι 1 μεγαλο ξερο
    ντοματακια κονκασε 1 συσκευασια
    χυμο ντοματας 1/2 ποτηρι νερου
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Καθαριζουμε και πλενουμε πολυ καλα το κελυφος των μυδιων. Στην συνεχεια βαζουμε σε βαθυ τηγανι η'γουοκ λιγο ελαιολαδο και ριχνουμε το ψιλοκκομενο κρεμμυδι και το σωταρουμε,
  2. κατοπιν ριχνουμε τα μυδια  και τα αχνιζουμε μεχρι να δουμε οτι ανοιγουν ολα,οσα δεν ανοιγουν τα πεταμε.
  3. Στην συνεχεια τα σβηνουμε με το ουζο,ριχνουμε τις ντοματες και τον χυμο,
  4. ριχνουμε 2 κουπες νερο,αλατι,πιπερι και τα αφηνουμε για κανα 5λεπτο να βρασουν,
  5. και μετα ριχνουμε το ρυζακι,
  6. ανακατευουμε κατα διαστηματα,και αν χρειαστει συμπληρωνουμε λιγο ζεστο νερακι,αν κραταει λιγο το ρυζακι,σβηστε τη φωτια, και αφηστε το λιγο να σταθει,και σερβιρετε..ειναι νοστιμοτατο.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 14 Μαρτίου 2011