Μέθοδος Εκτέλεσης
- Πλενουμε καλα τις ντοματες,και με ενα μαχαιρι κοβουμε το καπακι
- τους,και με ενα κουταλακι,αδειαζουμε την ψιχα τους
- προσεχτικα και στη συνεχεια λιωνουμε την ψιχα τους στο μουλτι.
- Με προσοχη κοβουμε και το καπακι απο τις πιπεριες και αφαιρουμε
- τους σπορους,και τοποθετουμε τα λαχανικα μας στο ταψι.
- Στη συνεχεια κοβουμε τα κρεμμυδια στο μουλτι,ψιλοκοβουμε το σκορδακι,
- τον μαιντανο,τον δυοσμο,
-
- και βαζουμε σε ενα τηγανι λιγο λαδι να ζεσταθει,
- και σωταρουμε,κρεμμυδια σκορδο,
- κατοπιν το ρυζι και τα σωταρουμε για 2-3
- λεπτα.Στην πορεια ριχνουμε την ψιχα απο τις ντοματες,μαιντανο,
- δυοσμο,αλατι,πιπερι ανακατευουμε και το αφαιρουμε απο την φωτια.
- Με ενα κουταλι γεμιζουμε ντοματες πιπεριες και τα κλεινουμε
- με το καπακι τους.
- Τωρα καθαριζουμε τις πατατες και τις κοβουμε
- κυδωνατες..εχουμε αφησει λιγη γεμιση στο τηγανι και τις ριχνουμε μεσα
- ανακατευοντας για να παρουν νοστιμια,
- και τις τοποθετουμε στα κενα
- του ταψιου.Ριχνουμε λιγο λαδι και λιγο νερακι και τις πασπαλιζουμε
- απο πανω με λιγη τριμμενη γαλετα για να γινουν πιο ξεροψημενα.(προαιρετικα η φρυγανια)
- Τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 1 1/2 ωρα .
-
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Αυγούστου 2010
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ VEGAN ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ
Πουρες Πατατας Της Γιαγιας