ΛΑΧΑΝΙΚΑΜΑΓΕΙΡΕΥΤΑΡΥΖΙ

ΜΥΡΩΔΑΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

Υπεροχα μυρωδατα γεμιστα λαχανικα με ρυζι,ενα φαγητο που τρωγεται συνηθως το καλοκαιρι που τα λαχανικα ειναι στην εποχη τους. Απολαυστε τα!!!

svg120
Μερίδες: 4 άτομα
Δύσκολο

Συστατικά

  • ντοματες 6
    πιπεριες 6
    κρεμμυδια 3
    σκορδο 3 σκελιδες
    μαιντανο σχεδον 1 ματσακι
    δυοσμο σχεδον 1 ματσακι
    πατατες 3
    ρυζι 1 κουπα σπυρωτο
    αλατι
    πιπερι
    λαδι
    γαλετα λιγη τριμμενη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε καλα τις ντοματες,και με ενα μαχαιρι κοβουμε το καπακι
  2. τους,και με ενα κουταλακι,αδειαζουμε την ψιχα τους
  3. προσεχτικα και στη συνεχεια λιωνουμε την ψιχα τους στο μουλτι.
  4. Με προσοχη κοβουμε και το καπακι απο τις πιπεριες και αφαιρουμε
  5. τους σπορους,και τοποθετουμε τα λαχανικα μας στο ταψι.
  6. Στη συνεχεια κοβουμε τα κρεμμυδια στο μουλτι,ψιλοκοβουμε το σκορδακι,
  7. τον μαιντανο,τον δυοσμο,
  8.  
  9. και βαζουμε σε ενα τηγανι λιγο λαδι να ζεσταθει,
  10. και σωταρουμε,κρεμμυδια σκορδο,
  11. κατοπιν το ρυζι και τα σωταρουμε για 2-3
  12. λεπτα.Στην πορεια ριχνουμε την ψιχα απο τις ντοματες,μαιντανο,
  13. δυοσμο,αλατι,πιπερι ανακατευουμε και το αφαιρουμε απο την φωτια.
  14. Με ενα κουταλι γεμιζουμε ντοματες πιπεριες και τα κλεινουμε
  15. με το καπακι τους.
  16. Τωρα καθαριζουμε τις πατατες και τις κοβουμε
  17. κυδωνατες..εχουμε αφησει λιγη γεμιση στο τηγανι και τις ριχνουμε μεσα
  18. ανακατευοντας για να παρουν νοστιμια,
  19. και τις τοποθετουμε στα κενα
  20. του ταψιου.Ριχνουμε λιγο λαδι και λιγο νερακι και τις πασπαλιζουμε
  21. απο πανω με λιγη τριμμενη γαλετα για να γινουν πιο ξεροψημενα.(προαιρετικα η φρυγανια)
  22. Τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 1 1/2 ωρα .
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 22 Αυγούστου 2010