Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια λεκανιτσα βαζουμε τον κιμα,και ριχνουμε το ψιλοκομμενο κρεμμυδι
- και σκορδο,
-
- στη συνεχεια τον μαιντανο και τον δυοσμο επισης
- ψιλοκομμενα,
-
- το αυγο,την ψιχα του ψωμιου,η' την γαλετα,αλατι
- πιπερι και λιγο ελαιολαδο.
-
- Τα ανακατευουμε καλα με το χερι μας,
- μεχρι να ενωθουν ολα τα υλικα.
- Βαζουμε ελαιολαδο στο τηγανι μας να ζεσταθει,και με ενα κουταλι του
- γλυκου παιρνουμε λιγο υλικο και το πλαθουμε μπαλιτσα,τα παιρναμε
- και απο το αλευρι τιναζουμε το περιττο
- και τα τηγανιζουμε.Τα βαζουμε σε απορροφητικο χαρτι να
- φυγουν τα λαδια.
- Τωρα,αν σας φανηκε ξεροφαγια,κανενα προβλημα.
-
Κοψτε στο μουλτι το κρεμμυδι,την πιπερια σε ψιλοκομμενες φετες
και αφου εχετε βαλει λιγο λαδι στην κατσαρολιτσα σας τα σωταρετε.
Στη συνεχεια ριξτε τον χυμο ντοματας η' τα ντοματακια κονκασε, την κανελα, το μπαχαρι
αλατι πιπερι και ελαχιστο νερο,και αφηστε να σιγοβρασει για ενα τεταρτο.
Κατοπιν ριξτε μεσα οσους κεφτεδες θελετε και αφηστε τους για ενα 10λεπτο
το πολυ, να βρασουν.
Με τι θα τα συνοδεψετε? με πατατουλες τηγανιτες,ασπρο ρυζακι,πουρε..
μια ωραιοτατη χωριατικη σαλατα,και παγωμενη μπυριτσα!!!
Καλη σας ορεξη,και στην υγεια σας!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 24 Αυγούστου 2010
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΦΥΛΛΑ
Ευκολα Τυροπιτακια με Ζυμη Γιαουρτιου - Τυροψωμακια
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ