ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Προκειται για ενα υπεροχο,πεντανοστιμο και γρηγορο σουφλε τοσο για το καθημερινο τραπεζι οσο για μπουφεδες και γιορτινα τραπεζια!!!

svg120
Μερίδες: 6
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • ψωμι τοστ χωρις την κορα 12 φετες
    πιπεριες πολυχρωμες απο μιση σε καθε χρωμα κοκκινη, κιτρινη , πορτοκαλι, πρασινη
    κιμα μοσχαρισιο 1 κιλο
    κρεμμυδι ξερο τριμμενο 1 τεμ
    σκορδο 2 σκελιδες ψιλοκομμενες
    κρεμα γαλακτος 600 ml
    κιτρινα τυρια διαφορα της αρεσκειας σας 400 γρ.
    ντοματοχυμο 500 ml
    Eλαιολαδο 80 ml
    Αλατι
    Πιπερι
    Κανελα ξυλο 2 τεμ.
    Μπαχαρι σε κοκους 6

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το λαδι και προσθετουμε τον κιμα.
  2. Τον σωταρουμε μεχρι να ψηθει και αλλαξει χρωμα και τοτε προσθετουμε το κρεμμυδι με το σκορδο και τα σωταρουμε ολα μαζι
  3. Στην συνεχεια ριχνουμε την κανελα με το μπαχαρι και τις πιπεριες και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν ελαφρως οι πιπεριες.
  4. Τελος προσθετουμε το χυμο τοματας,νερακι,φρεσκοτριμμενο πιπερι
  5. Κλεινουμε με το καπακι την κατσαρολα και σιγομαγειρευουμε τον κιμα μεχρι να σωθουν ολα τα υγρα και μεινει με το λαδακι του.
  6. Βουτυρωνουμε ενα πυρεξ και στρωνουμε 6 φετες ψωμι του τοστ
  7. Καλυπτουμε το ψωμι με τον κιμα ομοιομορφα και πασπαλιζουμε την  μιση ποσοτητα τυριων
  8. Σκεπαζουμε τον κιμα με αλλες 6 φετες ψωμι περιχυνουμε ομοιομορφα την κρεμα γαλακτος
  9. και τελος την υπολοιπη ποσοτητα τυριων.
  10. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο το φαγητο μας στους 180 βαθμους στον αερα για 30 λεπτα μεχρι να ροδοκοκκινισει η επιφανεια του φαγητου μας!!!
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 1 Οκτωβρίου 2010