ΓΛΥΚΑΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΕΣ ΚΑΡΙΟΚΕΣ ΑΠΟ ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ!!!

Υπεροχες μυρωδατες και γευστικοτατες καριοκες απο τριμμενα μαλακα μουστοκουλουρα εδεσαν υπεροχα με κοντιτα πορτοκαλι καρυδια,φουντουκια και κουβερτουρα. Πανευκολες στην παρασκευη τους,για καθε περισταση!!! Απολαυστε τις!!!

Μερίδες: 20 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • μουστοκουλουρα 500 γρ. μαλακα τριμμενα στο μουλτι
    καρυδια 200 γρ. η’φουντουκια η’και τα δυο μαζι χοντροκομμενα
    βουτυρο 200 γρ. φυτικο με ελαιολαδο
    κοντιτα πορτοκαλι 100 γρ.
    κονιακ 1 ποτηρακι του λικερ
    κουβερτουρα 400 γρ. λιωμενη σε μπεν μαρι για την επικαλυψη
    καλαμποκελαιο 3 κ.σουπας στην λιωμενη κουβερτουρα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε σε λεκανη ολα τα υλικα,προσθετουμε το λιωμενο βουτυρο ανακατευουμε με κουταλι
  2. και κατοπιν ζυμωνουμε με το χερι μεχρι να ενωθουν τα υλικα σε μια μαζα.
  3. Πλαθουμε την ζυμη σε μπαστουνι,την κλεινουμε καλα σε σελοφαν και την αφηνουμε 2 ωρες στην καταψυξη.
  4. Κομματιαζουμε τις κουβερτουρες προσθετουμε το καλαμποκελαιο και με την μεθοδο μπεν μαρι ανακατευουμε μεχρι να λιωσει η κουβερτουρα.
  5. Κοβουμε το μπαστουνι σε φετες παχους ενος δαχτυλου,
  6. βουταμε μια μια στην λιωμενη κουβερτουρα,και με την βοηθεια 2 πηρουνιων αφαιρουμε την καριοκα
  7.  και την τοποθετουμε σε λαδοκολλα οπου εχουμε στρωσει στον παγκο μας. Συνεχιζουμε την ιδια διαδικασια μεχρι να τελειωσουν τα κομματια.
  8. Περιμενουμε να στεγνωσει η σοκολατα,παγωνουμε,και απολαμβανουμε.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 20 Σεπτεμβρίου 2015