ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ!!!

Ντολμαδακια με κιμα τυλιγμενα με αμπελοφυλλα και λουσμενα με υπεροχη βελουδινη σαλτσα αυγολεμονο. Ενα πεντανοστιμο φαγητο για το καθημερινο τραπεζι μας και γιατι οχι και για το γιορτινο!!! Δοκιμαστε τα και απολαυστε τα!!!!

svg40
Μερίδες: 60 κομμάτια
Δύσκολο

Συστατικά

  • αμπελοφυλλα 200 γρ. φρεσκα αραντιστα
    κιμα μοσχαρισιο 330 γρ.
    κρεμμυδι 2 ξερα τριμμενα
    ρυζι 100 γρ. σπυρωτο
    μαιντανο 1/2 φλ.τσαγιου ψιλοκομμενο
    δυοσμο 2 κ.σουπας φρεσκο ψιλοκομμενο
    ελαιολαδο 50 ml για την γεμιση
    ελαιολαδο 50 ml για το βρασιμο
    αλατι
    πιπερι
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
    ζωμος 300 ml απο τα βρασμενα ντολμαδακια +100 ml νερο=400 ml
    χυμό λεμόνι απο ενος λεμονιου η’1 1/2 αναλογα το ποσο ξινουτσικη θελετε την κρεμα
    αβγα 2
    κορν φλαουρ 2 κ.σουπας
    αλατι
    πιπερι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Πλενουμε καλα τα φυλλα μας και τα ζεματαμε ελαφρα  το πολυ 1 λεπτο σε νερο οπου εχουμε βαλει να βρασει. Τα βαζουμε απλωτα στο σουρωτο να κρυωσουν. Σε μπολ εχουμε βαλει ολα τα υλικα για την γεμιση και ανακατευουμε καλα να ενωθουν τα υλικα.
  2. Σε κατσαρολα στρωνουμε σαν βαση μερικα φυλλα να καλυψουμε τον πατο της κατσαρολας.
  3. Για το τυλιγμα δειτε ΕΔΩ: Στρωνουμε τα ντολμαδακια στην κατσαρολα κυκλικα το ενα διπλα στο αλλο και συνεχιζουμε μεχρι να τελειωσουν τα υλικα μας,
  4.  σκεπαζουμε με ενα  ρηχο πιατο απο πανω,ριχνουμε το ελαιολαδο και νερακι μεχρι να τα σκεπασει.
  5. Σιγοβραζουμε για  30 με 40 λεπτα. Με προσοχη βγαζουμε τον ζωμο
  6.  θελουμε 300  ml και συμληρωνουμε και 100  ml νερο τα οποια τα βαζουμε σε κατσαρολιτσα σε χαμηλη θερμοκρασια να ζεσταθουν προσθετουμε αλατι . Χτυπαμε στο μουλτι τα αυγα,προσθετουμε τον χυμο λεμονιου τα ξαναχτυπαμε,προσθετουμε το κορν φλαουρ ξαναχτυπαμε καλα και τα προσθετουμε στον ζεστο ζωμο
  7.  και ανακατευουμε μεχρι να πηξει ελαφρα η σαλτσα μας.
  8. Σερβιρουμε τα ντολμαδακια μας με την υπεροχη βελουδινη κρεμα απο πανω.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 11 Ιουνίου 2014