Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ!!! ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗ!!!

Υπεροχα,μυρωδατα,γευστικα  σπιτικα παξιμαδακια νηστισιμα που θα σας ξετρελανουν!!!!

svg120
Μερίδες: 60 κομμάτια
Πολύ εύκολο

Συστατικά

  • καλαμποκελαιο 190 ml
    Κρασι λευκο η’κοκκινο 190 ml
    χυμό πορτοκάλι 150 ml
    Ξυσμα απο πορτοκαλι 1 κ.γλυκου
    μπεικιν παουντερ 1 φακελακι
    σοδα 1/2 κ.γλυκου
    κανελα 1 κ.γλυκου
    γαρυφαλο 1 κ.γλυκου
    γλυκανισο 4 κ.γλυκου
    ζαχαρη 230 γρ
    σταφιδες ξανθες η’μαυρες 160 γρ
    σουσαμι 1 συσκευασια 100 γρ.
    αλευρι 875 γρ για ολες τις χρησεις

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βαζουμε ολα τα υλικα σε μια λεκανη και πριν ριξουμε το αλευρι βαζουμε τη σοδα στο χυμο πορτοκαλι ανακατευουμε να διαλυθει και το ριχνουμε στα υλικα και ανακατευουμε.
  2. Στην συνεχεια ριχνουμε σιγα σιγα το αλευρι και ζυμωνουμε καλα.
  3. Χωριστε την ζυμη σε 4 μερη.
  4. Τα πλαθετε μακρια μπαστουνια,ριχνετε σουσαμι στο ταψι και τα κυλατε να γεμισουν απο ολες τις μεριες.
  5. Στη συνεχεια τα βαζετε στον φουρνο σε αντισταση στους 170-180 βαθμους για 20 λεπτα,τα βγαζετε και με ενα κοφτερο μαχαιρι τα κοβουμε σε μεγεθος ενος δαχτυλου 
  6. και τα ξαναβαζουμε στον φουρνο για 50  λεπτα επιπλεον και τα γυριζουμε καθε λιγο μεχρι να παρουν χρωμα απ'ολες τις μεριες. Τα παξιμαδακια αυτα τα δοκιμασα στην ξαδερφη μου,και πηρα την συνταγη την οποιαειχε δει σε μια πρωινη εκπομπη.
Hμερομηνία ανάρτησης συνταγής: 6 Οκτωβρίου 2010