Σας περισσεψε κιμας μαγειρεμενος και δεν ξερετε πως να τον αξιοποιησετε?
Φτιαξτε αυτη την πεντανοστιμη ομελετα και θα την φτιαχνετε ξανα και ξανα.
Δικη σας!!!
Συστατικά
κιμα μοσχαρισιο 400 γρ.
κρεμμυδι 1 ξερο κομμενο σε μικρα καρε
σκορδο 2 σκ. ψιλοκομμενες
πιπεριες κερατο 2 ψιλοκομμενες
μανιταρια 400 γρ. σε φετες (κονσερβα)
ντοματα 1 τριμμενη
δυοσμο Λιγο ψιλοκομμενο
μαιντανο Λιγο ψιλοκομμενο
αβγα 6 χτυπημενα
πιτουρο βρωμης 1 1/2 κ.σουπας
φρεσκο γαλα 50 ml
νερο 50 ml
μελιτζανες τσακωνικες 4 μετριου μεγεθους κομμενες σε μακροστενο σχημα ψημενες στο φουρνο
Αλατι
πιπερι Φρεσκοτριμμενο
κανελα σε σκονη
μπαχαρι Λιγους κοκους
μοσχοκαρυδο 1 πρεζα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Βαζουμε σε κατσαρολα τον κιμα και τον ανακατευουμε μεχρι να αλλαξει χρωμα.
Κατοπιν προσθετουμε,ολα τα λαχανικα
και τα σωταρουμε ολα μαζι μεχρι να μαραθουν τα λαχανικα μας.
Συνεχεια προσθετουμε την τοματα,ολα τα μυρωδικα και τα 50 ml νερο
και αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να εξατμιστουν τα ελαχιστα υγρα που υπαρχουν.Αφου ετοιμαστει ο κιμας τον αφηνουμε εκτος φωτιας να πεσει η θερμοκρασια.
Εχουμε στρωσει τις ψημενες μελιτζανες σε ενα ταψακι (αντικολλητικο) αν δεν εχουμε τοτε αλειφουμε το ταψι μας με λιγο ελαιολαδο.
Σε μπολ βαζουμε τα αυγα,γαλα,πιτουρο βρωμης λιγο αλατι,πιπερι,μοσχοκαρυδο και τα χτυπαμε πολυ καλα.
Στρωνουμε τον κιμα πανω απο τις μελιτζανες,και τελος προσθετουμε τα χτυπημενα αυγα.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους στον αερα μεχρι να ψηθουν τα αυγα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΑΦΡΑΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ ΚΙΜΑ
ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΤΑΨΙΟΥ
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ